Eveniment de excepție @ oradea

Jan Garbarek Group & Trilok Gurtu
Locație: Piața Unirii Oradea
Data: 31 august, ora 21:00

Jan Garbarek, muzicianul norvegian nominalizat la Premiile Grammy, considerat unul dintre cei mai importanţi saxofonişti ai momentului, va urca pe scena European Music Open alături de trei muzicieni remarcabili: Trilok Gurtu – percuție, Rainer Brüninghaus – pian și Yuri Daniel – bass. Un concert de jazz de excepție, în încheierea celei de-a cincea ediții European Music Open.


Jan Garbarek este unul dintre cei mai apreciați și prolifici saxofoniști contemporani, discografia sa cuprinzând 30 de albume lansate pe parcursul a peste 40 de ani de carieră la reputata Casa de Discuri ECM Record. În 1994 albumul său “Officium” a avut vânzări record pentru ECM, iar în anul 2005 discul “In Praise of Dreams” a fost nominalizat la premiile Grammy. Din anul 1999 Jan Garbarek este Cavaler Gradul I al Ordinului Sf. Olav, distincție acordată de către Casa Regală a Norvegiei.Jan Garbarek apare ca invitat pe mai mult de 40 de discuri ale unor mari muzicieni precum Keith Jarret, David Darling, Manu Katche, Ralph Towner, Gary Peacock, Eberhard Weber, Miroslav Vitous, etc. Muzica lui Garbarek transcende genurile, creația sa fiind o combinație eclectică inspirată de natura și folclorul nordic. Piesele pendulează între jazz-ul ambiental, world music și chiar muzica clasică, concertele sale purtând audiența într-o lume magică a armoniei și contemplației.

Muzicianul va fi acompaniat de Trilok Gurtu (tobe), Rainer Brüninghaus (pian) și Yuri Daniel (bass).

Trilok Gurtu este unul dintre cei mai inovativi și spectaculoși percuționiști ai momentului. Gurtu și-a început cariera în anii ’70, având la activ peste 30 de albume discografice. Colaborările sale se leagă de numele unor importanți artiști ca John McLaughlin, Neneh Cherry, Dave Holland, Annie Lennox și mulți alții. Este câștigător a numeroase și prestigioase premii – Best Overall Percussionist – DRUM! Magazine, 1999, Best Percussionist și Down Beat’s Critics Poll in anii 1994, 1995, 1996, 1999, 2000, 2001 si 2002.Rainer Brüninghaus este un talentat compozitor și pianist care și-a început cariera în anii ’70. Împreună cu Eberhard Weber și Charlie Mariano formează în anul 1975 grupul Colours. Din 1988 cântă cu Jan Garbarek.Yuri Daniel a studiat basul în Portugalia la Jazz School of the Hot Club în anii ’80, colaborând cu nume cunoscute ale scenei portugheze și nu numai: Rui Veloso, Dulce Pontes, Sergio Godinho, Jose Mario Branco, Resistencia, Amelia Muge, Paulo Moura, Cliff Korman, Rick Lathan, John Stubblefield.

Bilete aici: https://www.iabilet.ro/bilete-oradea-european-music-open…/ și în rețeaua iabilet.ro/rețea.

Conform normelor în vigoare date de autoritățile române, accesul este permis pentru persoanele care:
✅sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
✅prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;
✅ prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore;
✅se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
✅Verificarea se va face la intrarea în perimetru, pe baza actului de identitate, în platforma națională de vaccinare.
✅Masca de protecție este obligatorie pentru toți spectatorii cu vârsta > 5 ani.
_____________________________________
Festivalul EUROPEAN MUSIC OPEN este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) cu spriinul Primăriei Oradea.Director Artistic: Alexandru Badea.Parteneri: Teatrul Regina Maria, Oradea Heritage, D&C Oradea, MyDeck.