Cat Mercury – Rainbow of Chaos, lansare

Cat Mercury își lansează joi, 15 octombrie primul single, numit “Rainbow of Chaos”. Piesa, producție proprie a formației, reprezintă o combinație captivantă de dream pop cu elemente de indie lo-fi, presărată cu armonii vocale surprinzătoare.

“Rainbow of Chaos” vine însoțit de un clip realizat de către Oscar Ungvari într-un stil one shot. Filmat chiar în spațiul în care piesa a fost compusă dar și înregistrată, clipul reușește să surprindă vibrațiile calde și relaxante ale piesei. Acesta îi prezintă pe membrii formației (Maria Moraru și Alex Stîngu) interpretând melodia într-o atmosferă ludică.

Maria spune despre piesă: “am preluat ideea de rainbow of chaos pentru titlul piesei de la pictorul Cézanne. El este autorul citatului we live in a rainbow of chaos. Versurile sunt inspirate de faptul că mai mult ca oricând, acum în pandemie, e important să amplificăm pe cât posibil sentimentele care ne aduc bucurie. Ideea din spatele versurilor pornește tot de la acest gând, că deseori, cauza nefericirilor noastre provine din întâmplări surprinzătoare, neplăcute, dar și cauzele bucuriei provin frecvent tot din surprize și lucruri neașteptate. Mintea preferă să își amintească lucrurile negative, de aceea cântecul ne reamintește că haosul din jurul nostru poate conține și elemente pozitive’’.

Cat Mercury este unul dintre cele mai noi proiecte din muzica independentă din România în acest moment. Duo-ul este alcătuit din Maria Moraru (voce, pian, synth) și Alex Stîngu (voce, chitară, bass, drum programing). Cei doi s-au întâlnit prima oară la sfârșitul verii anului 2020, când au participat amândoi timp de o săptămână la Creative Camp, proiectul celor de la Electric Castle, unde au început să cânte împreună chiar de la prima interacțiune.

“S-a format foarte rapid o chimie între noi și mă bucur că am reușit să o speculăm. Cred că asta e cel mai greu de găsit în momentul în care vrei să formezi o trupă nouă, dar noi am fost norocoși că a apărut repede. Am fost foarte entuziasmat când Maria a acceptat să facem un proiect împreună și cred că la fel a simțit și ea. Din cauza asta nu am pierdut timpul și în octombrie am început să înregistrăm primele idei. Totul a venit extrem de natural chiar dacă stilurile pe care le abordăm fiecare în mod normal sunt destul de diferite, dar presupun că asta și face ca sound-ul nostru să aibă o amprentă mai aparte. Astfel Rainbow of Chaos s-a născut imediat”, spune Alex despre proiect.

Dacă auziți în sound-ul formației influențe din muzica clasică este vina Mariei, iar dacă auziți câte ceva din energia punk, responsabil este Alex. Maria s-a întors în România după mulți ani de locuit prin străinătate, Los Angeles și Londra, unde a colaborat cu muzicieni, producători de film, animație și diverse trupe. În același timp, Alex este cunoscut în muzica indie românească pentru alte proiecte în care activează, cum ar fi Baby Elvis sau Astro Générale.

Cat Mercury face primul pas pe scena de muzică independentă din România cu single-ul “Rainbow of Chaos” iar duo-ul își propune să-și înregistreze EP-ul de debut în viitorul apropiat.

Mai multe despre Cat Mercury aici:

YouTube: http://bit.ly/CatMercuryYouTube
Instagram: http://bit.ly/CatMercuryInsta 
Facebook: http://bit.ly/CatMercuryFB 
Bandcamp: http://bit.ly/CatMercuryBC