Timisoara Jazz Festival – Editia a 10-a

În 27 si 28 octombrie, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara se va desfasura evenimentul Banat Jazz Sessions, o prima serie de concerte ce marcheaza aniversarea celor 10 editii ale Timisoara Jazz Festival.

Sâmbătă, primul concert al serii va fi susținut de grupul JazzyBIT și invitatul Horea Crisovan.
🎶 Al doilea concert va fi susținut de quartetul saxofonistului norvegian Trygve Seim, care va prezenta ultimul material discografic, Helsinki Songs, editat la casa de discuri ECM Records. În demersul său, Trygve Seim va fi însoțit de Marcin Wasilewski, Michal Miskiewicz și Slawomir Kurkiewicz.

🎥 Duminică, începând cu ora 18:00 va avea loc proiecția filmului Esbjörn Svensson Trio – e s t – LIVE IN TIMIŞOARA, înregistrat în urmă cu 10 ani la Sala Operei, difuzat în acest an pe Mezzo TV.

🎶 Primul concert al serii va fi susținut de grupul bateristului spaniol Vicente Espi Quartet. Vicente Espi este un baterist, pianist, compozitor și producător de jazz, stabilit în Valencia, Spania, care a studiat la Conservatorul din Issy-Les-Moulineaux (Paris).
🎶 Ultimul concert al acestui eveniment este susținut de Joe Lovano and Friends.
Joseph Salvatore Lovano (născut pe 29 decembrie 1952) este un saxofonist de jazz american, clarinetist alto, flautist și toboșar. Începând cu sfârșitul anilor 1980, Lovano a fost unul dintre primii saxofonisti, descris de criticul Chris Kelsey de Allmusic ca „titan tenor pentru vremurile noastre” și neîncetat creativ și inovator, câștigând un premiu Grammy și câteva mențiuni Down Beat.

Organizator: Fundația Culturală Jazz Banat
Cu sprijinul: Consiliul Judeţean Timiş
Partener: Filarmonica Banatul
Sponsori: Bioclinica – laborator de analize medicale, Egeria, Intermezzo Italian RestaurantHotel Lido TimisoaraPrintpress, Rubin, Meyer, Doru & Trandafir – Lawyers Professional Corporation, Administrația Castelului Bran
Parteneri media: Radio RomâniaTVR Timisoara

Bilete:
www.bilete.ro/banat-jazz-sessions/
Casieria Filarmonicii Banatul • Program: luni, miercuri și vineri, între orele 10:00-14:00 / marți și joi, între orele 14:00-19:00 sau cu o oră înaintea fiecărui concert.
Prețul unui bilet este de 60ron/zi.