One day without google. One life without feisbuc!

O seara in care se vor demonta si demola lucruri. Si prejudecati.
De exemplu,despre cum “trebuie” sa sune o chitara sau un pian.

Personajul principal al primei parti a concertului va fi britanicul Fred Frith – compozitor, care era deja activ in anii `60 pe scena de avangarda, si se pare ca dupa mai bine de  4 decenii nu i s-a secat izvorul inspiratiei,al creativitatii.E un impatimit, aproape obsedat, al improvizatiei muzicale libere care in cautarile sale a deschis aproape toate sertarasele unei comode pe care fie ca scria rock, jazz sau muzica clasica si le-a reasezat complet altfel redecorind sonor peisajul.
Spiritul de aventura si dorinta de a experimenta noul l-au dus la sfirsitul anilor `70 dincolo de ocean unde impreuna cu John Zorn , Bill Laswell si Fred Maher a pus bazele multor proiecte/grupuri cu care a si inregistrat o serie de albume.

Au aparut si muzici pentru teatre, filme si chiar productii de dans semnate de el. In zona muzicii clasice contemporane a i-au aparut lucrari din colaborarile cu Ensemble Modern si Arditti Quartett. De data asta vine in formula de trio,(bass + tobe) da` asta sa nu va induca in eroare. Efectul va fi iesit din comun.

\

 

In partea a doua se va continua cu darimarea barierelor legate de pian, de data aceasta…sau putem considera ca, practic,se construieste un nou instrument capabil sa transmita o stare de spirit foarte familiara cu ajutorul transmiterii semnalelor electronice, a modulatoarelor de sunet si a altor “ustensile” (mingi de ping-pong, scotch,etc…) . Un fluid muzical foarte prietnos. Un compozitor unic si original ale carui lucrari transmit mesaje pe mai multe planuri, o lume greu comparabila cu a altora. Poate va vin in minte si se intrupeaza sonor siluetele lui Eric Satie,Henry Cowell sau Aphex Twin.

Hauschka nu stiu daca ar putea deveni mai marcant un compozitor al secolului XXI. Isi va prezenta albumul ABANDONED CITY, asa cum a facut-o si la Sibiu anul trecut la ARTMANIA, un disc care incearca sa redea vulcanul de energie si sentimente traite de artist dupa nasterea baietelului sau.

 

FRED FRITH TRIO – FRED FRITH – chitara,  JASON HOOPES – contrabas,  JORDAN GLENN – tobe, percutie
Concertul va avea loc in 22 februarie duminica, ora 20, la Palatul Artelor din Budapesta in sala Teatrului Festival (nu Bartok Bela !). Sunt 3 categorii de bilete :  2500 , 3200 si 3900 Ft si se pot procura si de pe site-ul institutiei.