David Krakauer & Steve Coleman @ Sibiu Mozaic Jazz Festival

sibiu mozaic jazz festival

Luna aceasta, în weekend-ul 14 – 16 Noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, are loc Mozaic Jazz Festival, acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Părând a fi un festival exclusivist în abordarea numărului redus de trupe și spații de desfașurare, Mozaic Jazz Festival își propune să creeze atmosfera propice desfășurării fiecărui concert atât prin producția scenică, designul luminilor, calitatea sunetului cât și prin experiența periferică oferită publicului încă de la intrare.

Silviu Scrob, directorul festivalului

Dacă nu puteți fi prezenți în toate cele 3 seri ale festivalului, Sâmbătă e musai să mergeți deoarece vor presta David Krakauer și Steve Coleman iar așa ceva nu trebuie ratat.

Un abonament costă 170 lei (130 lei pentru elevi și studenți) iar un bilet pentru o seară e 70 lei (50 lei pentru studenți sau elevi) Biletele se găsesc în rețeaua Eventim: Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas și Cărturești, la Sala Palatului și on-line pe www.eventim.ro.

Vineri, 14 Noiembrie

20:30 – Nikoletta Szoke Quartet
Câștigătoare a “Montreux Jazz Voice Competition”, Nikoletta Szoke a fost eleva lui Gábor Winand. În 2009 lansează albumul ei de debut, „Golden Earrings”, în 2010 semnează un contract cu o casă de discuri din Japonia, concertează în duet alături de Bobby McFerrin iar în 2011, cel de-al patrulea album, “Shape of My Heart” devine un best-seller. În 2012 lansează „Inner Blaze”, cel de-al cincelea album care va pregăti o serie de concerte în întreaga lume.

22:30 – Trilok Gurtu Band
Are colaborări cu John McLaughlin, Joe Zawinul, Jan Garbarek, Don Cherry, Bill Evans, Pharoah Sanders, Dave Holland, Zakir Hussain sau Neneh Cherry.

Sâmbătă, 15 Noiembrie

20:30 – David Krakauer
Unul dintre cei mai importanți clarinetiști, a reușit să aducă muzica klazmer pe marile scene ale lumii și s-o transpună în contemporan, în combinații unice cu muzică clasică și jazz.

…importanța lui David Krakauer pentru clarinet în muzica klezmer este comparabilă cu cea a lui Sidney Bechet pentru clarinetul clasic în anii ’30, a lui Jimi Hendrix pentru chitara electrică și a lui John Coltrane pentru saxofon în anii ’60…

22:30 – Steve Coleman
Unul dintre cei mai apreciati saxofoniști americani, profesor de jazz, compozitor și documentarist. Saxofonistul american va aduce la Sibiu formula de trupa cu care si-a inceput colaborarea acum aproape un deceniu si cu care a inregistrat mari succese la cele mai importante festivaluri de jazz din lume.

Duminică, 16 Noiembrie

20:30 – Tord Gustavsen Ensemble
Proiect norvegian început în 2008 de Tord Gustavsen împreună cu Tore Brunborg (saxofon), Sigurd Hole (contrabas) și Jarle Vespestad (tobe) cvartetul a reușit să impresioneze lumea jazz-ului mondial prin flexibilitatea cu care cântă împreună și modul aproape intuitiv în care se completează pe scenă.

22:30 – BaLaKo
Balkan Latin Kollective este cel mai nou proiect muzical de jazz din Romania și singurul proiectul românesc de jazz din cadrul festivalului. Proiectul se remarcă printr-o combinație surprinzătoare de instrumente și o colecție de piese foarte bine orchestrate.