PLAI Timișoara 2014 – lineup & ticket hunt

Ediția 2014 a festivalului PLAI din Timișoara, se va desfășura la Muzeul Satului Bănățean, în perioada 12 – 14 Septembrie.

PLAI Festival 2014, Timișoara

A 9-a ediție vine cu 3 zile de festival, 9 concerte de world music, jazz şi fusion, și 45 de parteneri culturali ce oferă peste 200 de activităţi. PLAI este cel mai mare festival de “world music” din Europa organizat 100% de către voluntari, primul festival din România ajuns în finala European Festival Awards, câştigător al Premiului Charlemagne pentru tineri europeni 2008 (cel mai bun proiect multicultural din România; premiu înmânat de către Hans-Gert Pottering şi Angela Merkel) iar în 2009 a fost câştigător al premiului 1 al Galei Societăţii Civile la secţiunea Artă şi Cultură.

Azi, 29 August, orădenii pot câștiga două abonamente la ticket hunt-ul organizat la Moszkva Garden. Abonamentele se află într-un plic ascuns undeva în incinta terasei și primul care-l găsește e declarat câștigător. “Vânătoarea” începe la ora 18:00. HINT: More than your eye can see!

Lineup PLAI 2014

Vineri, 12 Septembrie

Light in Babylon
Un proiect tânăr, cu un singur material discografic lansat în 2012, Life sometimes doesn’t give you space. Light in Babylon este trupa rezident a festivalului iar asta înseamnă că în fiecare zi vor cânta pe scena mare în deschiderea celorlalte trupe.

BaLaKo
Un proiect românesc din 2012 care participă, un an mai târziu, la Montreux Jazz Festival, fiind una dintre cele mai apreciate trupe ale acelei editii. BaLaKo prezintă un amestec efervescent de ritmuri clasice de jazz, îmbogățite cu sonorități tradiționale culese din folclorul balcanic și influențe latine.

Asian Dub Foundation
Prestează din ’95 pe ritmuri rapcore, indo-dub, dancehall, ragga-jungle, sunete tradiţionale indiene şi influenţe punk. Anul acesta cântă pentru prima oară în Timișoara.

Sâmbătă, 13 Septembrie

Duquende
Juan Rafel Cortes Santiago, considerat cel mai important interpret de flamenco în viaţă, și-a început activitatea la vârsta de 9 ani iar ulterior a ajuns să facă parte din sextetul lui Paco de Lucia.

Tito Paris
Cu o carieră de peste 30 ani, cu opt materiale discografice și numeroase compoziții pentru Bana şi Cesaria Evora, Tito Paris este unul dintre exponenţii principali ai scenei world music.

Duminică, 14 Septembrie

Carminho
Cu un album ce a fost considerat “cea mai mare revelaţie a ultimului deceniu” = Fado, lansat în 2009 – Carminho e considerată una dintre cele mai talentate şi inovatoare artiste de fado din generaţia ei.

Subcarpați + Orchestra
Subcarpați (Bean MC, Vali Umbră, VJ Andri şi DJ Power pe vinil + Madalina Pavăl) este un proiect pe care-l urmăresc de la începuturile sale și consider că este cel mai bun lucru care s-a întâmplat în muzica românească din ultimele două decenii. Cel puțin. Iar aceasta colaborare cu 30 de muzicieni este motivul principal pentru care merg și anul acesta la festivalul PLAI. It’s gonna be legen…wait for it…dary! 🙂

Până la 1 Septembrie 2014, puteţi achiziţiona abonamente pentru festivalul PLAI la preţul de 90 de lei. După această dată, preţul abonamentului va costa 110 lei. Abonamentele sunt disponibile în reţeaua Eventim (online sau la magazinele Orange, Vodafone, Germanos şi reteaua librariilor Cărtureşti). Abonamentele cu acces în CAMPING au acelaşi preţ dar sunt limitate la 100 de locuri. Puteți cumpăra bilete online de AICI.