Trupa N.O.R. a lansat un nou videoclip

Screen Shot 2013-11-06 at 11.05.31 AMTrupa de rock alternativ N.O.R. din Oradea, a lansat saptamana trecuta, in noaptea de 31 Octombrie videoclipul piesei “In Somn”. La miezul noptii, de Halloween,  clipul a devenit disponibil pe pagina de Facebook a formatiei  si pe canalul Youtube al trupei, adunand cateva sute de vizionari din prima zi.

 

“In Somn” este al doilea videoclip al trupei N.O.R., primul fiind “Give me a sign”, lansat in luna februarie a acestui an.

Lansarea videoclipului piesei “In Somn” a fost special programata pentru noaptea de Halloween, 31 octombrie, atmosfera piesei si a videoclipului fiind oarecum in acelasi registru cu momentul celebrarii disparitiei granitei dintre cei vii si spiritele celor trecuti.

Inregistrarile au fost facute la sala de repetitii a formatiei, iar mixajul si productia muzicala sunt semnate de Marius Pop, care a participat si la partea de voci.

Conceptul vizual ii apartine artistului Marc Kopil, echipa implicata in acest proiect fiind completata de animatorul Levente Zoltani

Despre conceptul vizual al videoclipului, Marc Kopil:

“Cateodata previzibilul sau lumina ascund sau deformeaza realitatea/adevarul, iar uratul, bizarul, umbra dezvaluie. Relatiile intre aparenta si esenta sint surprinzatoare si sint rar evidente.
Cosmarul (varianta tensionata, extrema a visului) comunica in acest fel, prin utilizarea fricii ca si sursa de motivatie imediata. Un lucru important legat de zona umbrelor este ca nu doar lumina este cea care invinge intunericul, ci si lipsa fricii.  Aceasta este lectia pe care cateodata monstrii ne-o “predau”.

In somn, (intr-o masura importanta arta se exprima si ca un somn al ratiunii), cel care controleaza “lumina” nu o mai controleaza eficient, asa ca ramane ca noi sa ne descurcam singuri si sa ne gasim singuri propriile iesiri din intuneric sau din cosmar.”

Trupa N.O.R. si-a inceput activitatea in luna iunie a anului 2012, odata cu reunirea actualilor membri, din diverse proiecte rock anterioare, in formula: Paul Halasz – voce si chitara, Marius Meczinger – chitara, Raul Oros – chitara, Copex – bass, Lucian Hulban – tobe.

Cea mai recenta aparitie live a avut loc in ziua urmatoare lansarii videoclipului, in 1 Noiembrie la Iasi, in cadrul Festivalului Rock’N’Iasi 2013, iar urmatorul concert va avea loc in ultimul weekend din Noiembrie, la Bucuresti (detalii in curand)