Concert Lajkó Félix în Oradea

Lajkó FélixSâmbătă, 9 Noiembrie, în sala mare a teatrului Regina Maria are loc un concert Lajkó Félix.

Concertul începe la ora 20:00 iar biletele costă între 25 și 35 de lei și pot fi achiziționate de la casieria teatrului, de Luni până Vineri, intre orele 11:00 și 17:00 dar se pot rezerva și telefonic la nr. 0740.378.826

Lajkó Félix e virtuoz, elegant, nonşalant și genial. Dar înainte de toate e înzestrat cu un talent primar cu care a ajuns la un nivel  și la un mod de interpretare intr-un punct in care stilurile dispar, rămânând doar Muzica.

Indiferent la ce instrument performează (vioara, ţitera) sau dacă doar fluiera sau şopteşte sunete in microfon, indiferent din ce sursa se inspiră – folclor, muzică clasică, blues sau jazz – Felix, trecându-și prin propriul filtru sunetele, ne oferă improvizând liber: Muzica Pura, adică exact ceea ce se naște în el.

De când a pornit din Subotica (zona Novisad)  cu primul sau instrument, ţitera, și cu o vioară împrumutată, nu se mai oprește și a cutreierat lumea întreagă. A vrăjit cu vioara lui fermecată publicul cunoscător din Tokyo, Amsterdam, Berlin, Bratislava, Praga, Sarajevo, Frankfurt, Lyon, Bordeaux, Veneția, Verona, Viena și New York.

“Sarcina mea e să mă concentrez asupra muzicii, asupra mâinii mele și să fiu atent la colegii cu care urc pe scenă – acesta e contractul meu cu publicul. Nu cred că eu insumi aș fi chiar atât de important.”

De aceea, a fi părtaș la un concert cu Felix e o senzație cu totul aparte: o dizolvare și o contopire întru muzică.

In august acest an, primul său album la ţitera/cetera (cu titlul “Mezo” – Cimp ) a ajuns in vârful celui mai prestigios  clasament de world-music din lume. Cei 50 de membri ai juriului de specialitate selectați din 24 de țări europene au pus în luna septembrie pe locul întâi tot albumul lui Lakjo Felix.