Dă-i PLAI și lasă-l așa!

Doina - PLAI Festival 2013După JAZZ™ Festival, eveniment aflat la prima ediție anul acesta, la Timișoara, în 13 – 15 Septembrie se desfășoară la Muzeul Satului Bănățean, a 8-a ediție a festivalului PLAI.

Din punct de vedere muzical, fiecare seară este deschisă de Maïa Vidal. Vineri de la 20:00 iar Sâmbătă și Duminică de la 19:30.

Ediția de anul acesta are următorul line-up:

Vineri, 13 Septembrie

21:30ZAZ – Isabelle Geffroy vine cu influențe jazz, soul, chanson franchais, ritmuri africane, andaluze şi braziliene. În 2011 câștigă cu primul album premiul European Border Breakers Awards (EBBA).

Sâmbătă, 14 Septembrie

20:30Vieux Farka Touré – fiul lui Ali Farka Touré și principalul motiv pentru care voi merge la ediția din acest an a festivalului. The Hendrix of the Sahara a lansat un nou album în luna Mai a acestui an, “Mon Pays”.

22:00Patrice – Patrice Bart-Williams se află pentru a 2-a oară consecutiv la PLAI, anul trecut concertul fiind sold-out. Pe 23 August a lansat un nou album, The Rising of the Son.

Duminică, 15 Septembrie

20:30Baba Zula – Adică muzica tradiţională turcească cu influențe electro, reggae şi dub.

22:00Nuevo Tango Quintet feat. Marili Machado – Alin Stoianovici (acordeon) Sascha Bota (vioară), Roxana-Yvonne Coşereanu (pian), Ionuţ Dorobanţu (chitară), Johnny Bota (contrabas)

Pe lângă muzică, festivalul cuprinde și o serie de evenimente despre care puteți afla mai multe în această pagină.

Până în 12 Septembrie, biletele reduse cu 20% (40 lei/zi și 80 lei/abonament) se pot cumpăra online de pe Eventim şi offline din reţeaua magazinelor Cărtureşti, Germanos, Orange și Vodafone.

Costul unui bilet la intrare este de 50 lei iar un abonament pentru cele 3 zile costă 100 lei. Abonamentele cu acces în camping au același preț dar sunt limitate la 100 de locuri. Deoarece locul de desfășurare al festivalului (Muzeul Satului Bănățean) are o capacitate limitată, se recomandă achiziționarea din timp a biletelor.

Festivalul PLAI 2013 este organizat de Asociaţia Culturală “Sunet Ambianţă” Timişoara şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Consiliul Judeţean Timiş și Institutul Francez din Timișoara.

1 Comment

Comments are closed.