Concert Digital Primitives – premieră națională în Oradea

Pentru Oradea cred ca va fi evenimentul cultural al anului in ceea ce priveste scena muzicala. Nu vin in fiecare saptamana ARTISTI americani care au scris file de istorie in cartea muzicii. Si continua sa o faca. Pe nisa lor reprezinta niste borne greu de ne-bagat in seama. Iar cand ei vin in Oradea, e pacat sa nu iti deschizi urechile si sa nu poti accepta si altceva in universul tau muzical.

Intr-o prima faza e un eveniment live unic, a carui muzica reprezinta o efemerida mai mult sau mai putin ad-hoc, care se intampla si se dezvolta sub privirile tale. Te surprinde, iti deschide o poarta catre un inner-self de care te bucuri cu nostalgia re-aducerii aminte. “Pe vremurile noastre!…” 

Assif, Cooper-moore, Chad Taylor - Digital PrimitivesDIGITAL PRIMITIVES – un trio american din New York, in premiera nationala in Romania cu un unic concert in Oradea. Funk, african roots, blues presarat cu eruperi in free-jazz intr-o maniera originala, multumita inventatorului de instrumente Cooper-Moore si de sonoritati ce isi gasesc ecoul in matrixul genetic al fiecaruia dintre noi, joie de vivre a lui Assif la saxofon, ritmul netemperat de blues al lui Chad Taylor. Un monstru sonor preistoric de pe Missisippi isi va gasi exprimarea si pe scena Casei de Cultura a Municipiului.

Pe Cooper-Moore, educator, pianist desavarsit, inventator de instrumente (va veni cu ele la Oradea), l-am intalnit prima data acum doi ani la Saalfelden intr-un concert stelar alaturi de David S. Ware, William Parker si Muhammad Ali. Inca imi suna si acum prin creieri 🙂

phantastic” is too small a word. So is “excellent” and even “amazing”. These superlatives, wild and right as they are, downplay the show of “Digital Primitives” as they do not express the main feeling that arouse in the lucky ones who saw them in action – happiness in the face of the rare meeting with music in its most pure and free manifestation. Music that emerged from a deep, primal even childish place, where the accepted distinctions between simple and abstract, serious and eccentric, accessible and esoteric seem artificial and fake. (HA’ARETZ  – Ben Shalev)

Concertul va avea loc la Casa de Cultura a Municipiului Oradea (langa agentia TAROM-fostul ARLUS), Luni, 11 Martie de la ora 20. Bilet: 15 lei.

Nu credem că “evenimentele incomode” organizate de MuzicaDeVest în colaborare cu Casa de Cultură, repsectiv Flavius Bunoiu a dus într-un final la un transfer de incomoditate către această instituție iar acest lucru s-a materializat în desființarea ei în condiții discutabile. Cert este că acesta este ultimul eveniment din istoria Casei de Cultură a Mun. Oradea.

Multumim partnerilor care au facut posibil acest concert evenioment in Oradea: CCO, Proges, APTOR, Posticum, Vandana,  Aural Definition – magazin de instrumente muzicale, Radio Transilvania Oradea