Rocker – premiera de gală la Oradea

RockerRockerii orădeni de la Celelalte Cuvinte, semnează coloana sonoră a celui de-al doilea lung metraj a regizorului Marian Crișan, Rocker!

Filmul “Rocker” a fost filmat în Oradea și spune povestea lui Victor, un rocker la 45 de ani, a cărui dragoste pentru fiul său Florin depășește limitele a ceea ce e social și moral acceptat.

Viața de zi cu zi a tatălui orbitează în jurul fiului său, dependent de droguri. Disperat și gata de a depăși orice obstacol pentru a-i asigura fericirea, Victor ajunge să fure și să se umilească. Pe langă legatura de sânge, ceea ce ii unește și mai mult pe cei doi e muzica. Muzica rock!

Aici puteți vedea un interviu cu regizorul și în care acesta vorbește despre sursa de inspirație, despre  ce l-a determinat să facă acest film.

În Oradea, premiera de gală are loc Sâmbătă, 23 Februarie, ora 20.00 la Cinema Cortina – Oradea Shopping City cu participarea regizorului Marian Crișan, a actorilor Dan Chiorean, Alin State și a membrilor echipei de filmare. Accesul la premieră se face pe bază de invitaţii și bilete, în limita locurilor disponibile, prețul unui bilet este de 17 lei.

Filmul a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian unde a participat în competiția secțiunii Nuevos Directores.

Primul lung metraj semnat de Marian Crișan a fost Morgen. Filmul a primit premiul special al juriului la Festivalul Internațional de la Locarno, premiul juriului Ecumenic și premiul Federației Internaționale a Societăților de Film.