E oficial: din 2013, festivalul Peninsula / Felsziget se mută la Cluj

Din 2013, festivalul Peninsula / Felsziget se mută la Cluj

In dimineața aceasta, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca, s-a anunțat mutarea oficială a festivalului Peninsula / Felsziget la Cluj.

Ediția a XI a festivalului, se va desfășura în perioada 18 – 21 Iulie. Pe pagina sa de Facebook, primarul Boc a declarat:

Primaria Cluj-Napoca va sprijini desfasurarea festivalului asigurand o locatie de 10 hectare la Valea Garbaului, apa, curent, iluminat public, drumuri corespunzatoare, transport in comun, mediatizare, astfel incat peninsularii sa se bucure de acest eveniment alaturi de comunitatea clujeana!

Clujul candidează pentru titlul de Capitala Culturală Europeană 2021 iar această mutare este una benefică pentru comunitate. Rămâne de văzut dacă și pentru fanii festivalului o să fie la fel. Pe pagina de Facebook a festivalului Peninsula, au apărut deja oameni care-și manifestă nemulțumirea față de această mișcare dar nu am găsit nici un argument care să stea în picioare, care să aibă logică.

Organizatorii Peninsula au hotărât să mute locul de desfășurare a festivalului deoarece vor implementa o nouă strategie și nu se pot baza pe incertitudinea vechiului loc iar cheltuielile foarte mari de logistică pot fi redirecționate către alcătuirea unui line-up mai bun. Ediția de anul trecut a fost prima în care n-au mai primit sprijinul fratelui mai mare, Sziget. Acest lucru nu s-a simțit în organizarea și desfășurarea festivalului, poate doar în line-up.

18 Iulie e încă departe și până atunci avem un prim eveniment incomod pentru anul 2013 chiar în Oradea, pe 9 Februarie: Ig Henneman & Ab Baars Romanian Winter Tour 2013

Later Update:
Între timp am primit pe mail și un comunicat oficial din partea organizatorilor Peninsula

Motivul pentru care am luat această decizie grea, şi anume de a muta festivalul la Cluj-Napoca, este legat de planurile noastre de viitor. Ne-am dorit să asigurăm viitorul evenimentului şi am găsit în autorităţile locale de aici un partener dispus să construiască alături de noi, să ne pună la dispoziţie o locaţie perfectă pentru a dezvola Peninsula într-unul din cele mai importante festivaluri din Europa de Est. Doresc să le mulţumesc fanilor care s-au mobilizat în această perioadă pe internet, este încă un semnal că festivalul pe care îl organizăm este nu doar foarte cunoscut, dar şi foarte iubit. Totodată, vreau să îi asigur că Peninsula 2013 va depăşi toate aşteptările şi va arăta şi celui mai sceptic dintre ei că am ales calea corectă pentru viitorul celui mai mare festival din România

directorul Festivalului Peninsula, Bodor Laszlo

Ediția din 2013 se va desfășura pe parcursul a 4 zile iar prețurile biletelor sunt:

Bilet de 4 zile cumpărat până în 24 Iunie: 150 Lei
Bilet de 4 zile cumpărat între 24 Iunie – 17 Iulie: 180 Lei
Bilet de 4 zile cumpărat la fața locului: 180 Lei

Bilet de o zi cumpărat până în 24 Iunie: 50 Lei
Bilet de o zi cumpărat între 24 Iunie – 17 Iulie: 70 Lei
Bilet de o zi cumpărat la fața locului: 90 Lei

1 Comment

Comments are closed.