Ioan Bocșa și ansamblul de muzică tradițională “Icoane” – concert de colinde

Ioan Bocșa și ansamblul de muzică tradițională “Icoane”Casa de Cultură a Mun. Oradea, dixit:

Dacă vă era dor de muzica tradițională românească, vă invităm Duminică, 16 Decembrie, de la ora 19, la concert Ioan Bocșa și Ansamblul de Muzică Tradițională Icoane, “Colinde și cântece rituale din Transilvania”. Spectacolul va avea loc în sala mare a Teatrului Regina Maria. Biletele s-au pus în vânzare la sediul nostru, în Piața Ferdinand nr. 4, prețul variind între 25 și 60 de lei, în funcție de locul din sală.

Ansamblul, instruit şi condus de către prof.univ.dr. Ioan Bocşa, este format din studenţi şi absolvenţi ai Academiei (grup vocal fete, grup vocal băieţi, grup mixt, trio tradiţional şi interpreţi individuali) si îşi propune restaurarea sonoră a unor producţii muzicale tradiţionale arhaice, preluate fie din culegeri ale unor folclorişti realizate la începutul secolului XX, fie din materiale culese direct din teren de către cadre didactice şi studenţi, din zone ale ţării unde încă folclorul se mai practică după ritualuri străvechi.

3 Comments

  1. Bianca Lorena

    Am inteles ca o sa fie concert si la Timisoara . Cum pot sa cumpar bilete ? Am intrebat la Filarmonica , unde va avea loc si nu se stie nimic despre acest concert . Multumesc .

Comments are closed.