Alex Harding și “Blutopia” @ Festivalul Interferențe din Cluj Napoca

Pe 30 Noiembrie, în cadrul celei de a 3-a ediții a festivalului “Interferențe” de la Teatrul Maghiar din Cluj, Alex Harding vine cu proiectul “Blutopia”. Alături de el, în acest proiect, vor perfoma Chris Dahlgren (contrabas), John Betch (percuție) și Lucian Ban (pian)

Alex Harding este considerat pe scară largă unul dintre cei mai originali bari-saxofonisti din ziua de azi și este în mod constant votat în cadrul celei mai bune categorii din revista Down Beat Magazine. Lucian Ban a lansat 7 albume ca și lider în SUA & Europa și tocmai a fost nominalizat pentru “Cel mai bun muzician de jazz din Europa“ de către Organizația Hans Koller din Austria.

În muzica lor pot fi regăsite ritmuri de pulsating blues, ritmuri ale formației New Orleans riffs, ritmuri de post bop, funk grooves și izbucniri de jazz liber, dar sunetul formației merge dincolo de toate acestea și devine o voce proprie.

huntheater.ro

Pe Lucian Ban l-am avut la Oradea, alături de Mat Maneri, în luna Mai a acestui an. Puteți citi și asculta aici cum o fo’ iar Chris Dahlgren l-am putut vedea în 2010, alături de Clayton Thomas în Gebhard Ullmann’s BassX3, la Jazz & More Sibiu dar și în 2009, în cadrul aceluiași festival, cu proiectul Johnny La Marama

Detalii despre bilete, preț și de unde pot fi achiziționate, găsiți aici