The Wall World Tour by Roger Waters în București

Roger Waters @ Stand Up for HeroesAcum e mai mult decât oficial, cu loc și dată. Pe 28 August 2013, Roger Waters va veni cu The Wall World Tour în Piața Constituției din București.

Știrea a venit fix când scriam despre un eveniment la care Roger Waters a participat (azi dimineață, ora 4 AM a României) și sunt puțin dezamăgit din cauza asta. “Stand Up for Heroes” este un eveniment, a fost un concert mai exact, ce și-a propus să strângă bani de la oameni pentru veteranii răniți din armata US. Pe Roger Waters îl puteți asculta de la 1:10:00. Recomand și interviul pe care Bob Woodruff îl face cu Waters, la momentul 1:53:30

Mesajul pe care-l trasmite Roger Waters, atât prin The Wall World Tour cât și în era Pink Floyd, e puțin antagonic cu mesajul transmis aseară de cei prezenți acolo. E trist ce se întâmplă cu oamenii aia dar e alegerea lor. Dacă veți urmări tot clipul, veți auzi tot felul de chestii despre sacrificiul pe care acei oameni îl fac pentru ca poporul american să trăiască în pace. Problema e că nu-mi amintesc când suveranitatea US a fost în pericol ultima oară. Ca fapt divers, teoriile conspirației sunt interesante dar nu aplec ureche însă totuși câteva lucruri nu se pupă la momentul 9/11 și ca atare, nu-l pot lua în considerare ca fiind un moment ce a pus în pericol independența US.

Roger Waters @ Stand Up for HeroesE foarte trist că acei copii, acei tineri au rămas nenorociți pe viață însă e un risc de care erau conștienți. Sau ar fi trebuit să fie. Pentru asta au fost plătiți. E trist că acum se reintegrează cu greu, că nu au locuri de muncă dar fix pentru acest sistem ei au luptat, pentru asta și-au pierdut picioarele, mâinile, pentru asta au ars de vii. Știați că numărul soldaților americani morți în război este mult mai mic decât cel al soldaților care s-au sinucis acasă, după ce s-au întors din război?

Dacă veți merge la The Wall World Tour, veți vedea că există un moment în care sunt proiectate pe zid imagini cu soldați, cu veterani, cu oameni “morți la datorie” dar mesajul este cu totul altul față de cel pe care evenimentul “Stand Up for Heroes” îl transmite și-l exploatează iar faptul că Waters s-a asociat cu acest lucru, mă întristează. Pentru mine, muzica Pink Floyd / Roger Waters contează în egală măsură cu mesajul pe care ei îl transmit.




Roger Waters @ Stand Up for Heroes Roger Waters @ Stand Up for Heroes Roger Waters @ Stand Up for Heroes
Un sfat dacă mergeți la concertul din București: nu vă îngrămădiți la biletele din Golden Circle sau cum se va numi zona aia din față. Scena are câteva sute de metri și e un spectacol multimedia. Dacă veți fi prea aproape, veți întoarce capul ca la tenis și nici nu veți putea savura sunetul și efectele. Puteți vedea aici câteva secvențe filmate de la aproximativ 10 m de scenă

Roger Waters @ Stand Up for Heroes Roger Waters @ Stand Up for Heroes

4 Comments

Comments are closed.