Peninsula 2012 – 10 ani de festival

Festival Peninsula 2012Îmi plac festivalurile! De orice fel. Aproape! 🙂 Nu știu dacă George o să povestească toate detaliile de la Nickelsdorf, poate ar fi bine să nu. Sunt lucruri care fac parte din farmecul festivalului și eu cred că e mai bine să le descoperi singur, fără ajutor, fără hint-uri.

Anul acesta se împlinesc 10 ani de la prima ediție Peninsula, fratele mai mic al festivalului Sziget, care la rândul lui, împlinește 20 de ani. Între timp, Sziget a câștigat premiul “Best European Major Festival”. Sziget are loc în perioada 6 – 13 August iar Peninsula între 23 – 26 August. Chiar dacă mulți dintre cei care vor merge la Peninsula nu vor înțelege foarte bine legătura, semnificația zilei, găsesc foarte potrivită data de 23 August pentru debutul festivalului

Ca de obicei, line-up-ul Peninsula este anunțat treptat, headline-urile nefiind făcute publice toate de la început. În acest moment, situația arată cam așa:

Lineup Peninsula 2012

23 August 24 August 25 August 26 August
Defender Heaven Street Seven New Model Army Children of Bodom
Zdob și Zdub Emalkay Netsky ATB
Republic Rotfront Vama Josh Gallahan
The Straits Goranga & Missile (warm up) N.O.H.A. Pop Killers (warm up)
Vita de vie Ákos Babylon Circus
Kistehén Şuie Paparude Dirtyphonics DJ Set
Ladánybene 27 Irie Maffia Compact Disco
Mystery Gang Alvin és a Mókusok colorStar
Mike Godoroja & Blue Spirit Sarmalele Reci Firkin
DJ Kunlaci DJ Mezey Trooper
Travka Gojira & Planet H Marcian Petrescu & Trenul de Noapte
Electric Fence Rehab Nation DJ Optick
Val Laville Karányi VotSka
Horace Dan D Facem Records Crew Shukar Collective
Subotage Beatman & Ludmilla Subscribe
Balázs Fecó Band Besh o droM Bárány Attila
Tinie Tempah DJ Brny

Până la sfârșitul săptămânii viitoare, vor fi făcute publice și celelalte trupe care vor fi prezente pe scenele festivalului. În condițiile în care tradiția ne-a arătat că multe trupe sunt tocmite atât pentru Sziget cât și pentru Peninsula iar line-up-ul Sziget 2012 este cunscut în totalitate în acest moment, putem spera ca măcar câteva din următoarele trupe să fie prezente și la Târgu Mureș: Placebo, Korn, The Stone Roses, Snoop Dogg, The Killers, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Goran Bregovic & The Wedding and Funeral Band, Magnetic Man, Lacuna Coil, Hammerfall, Moonspell sau Žagar.

Poate unele au mai fost la edițiile trecute sau au concertat în România în ultimele luni în alte circumstanțe dar nu cred să fie asta o problemă. Dacă Vama, Vița de Vie și Mike Godoroja sunt an de an prezenți și calitatea actului artistic nefiind unul foarte ridicat, cred că și alții ar putea reveni. În ceea ce privește trupa Vama, e posibil ca anul acesta să-și anuleze concertul de la Peninsula. Tudor Chirilă fiind diagnosticat din nou cu noduli pe corzi.

Atât la Peninsula cât și la Sziget dacă mergeți, recomand să nu ocoliți concertele trupelor pe care nu le cunoașteți, al căror nume nu vă spune nimic. Mergeți la ele că s-ar putea să aveți surprize plăcute. Concertele sunt programate în așa fel încât, cu puțin efort, să puteți gusta din fiecare.

Și pentru că este o ediție aniversară, biletele au și ele un preț foarte bun. Până la 1 August puteți achiziționa un bilet valabil pentru toate cele 4 zile de festival, cu doar 100 lei și 40 lei pentru o singură zi. După 1 August, prețul biletelor se modifică astfel: 150 lei pentru 4 zile și 60 lei pentru o singură zi.

Și ca să înțelegeți mai bine de ce-mi plac festivalurile, vă las cu o secvență din 2010, de la concertul Parov Stelar.

3 Comments

  1. Ioana

    Wow, au trecut deja 10 ani? La mai mare! 🙂

    Si eu sunt de aceeasi parere – trebuie sa afli unde e festivalul,cine canta, care sunt facilitatile si atat. Restul in descoperi pe pielea ta!

Comments are closed.