Auriga Wind Quintet la Posticum!

Cvintetul de suflători Auriga din Finlanda, va concerta în 11 mai, de la ora 19:00, la Posticum  (strada Teiului nr.28).

Ansamblul are în componenţă cinci instrumentişti ai Orchestrei de Cameră Laponă (Lapin Kamariorchesteri Rovaniemi), cel mai nordic ansamblu muzical profesionist din Europa, cu sediul în Rovaniemi, situat dincolo de Cercul Polar.

Numele cvintetului se trage de la compoziţia omonimă a compozitorului britanic Geoff Palmer, dedicată formaţiei. Piesa a fost cântată de cvintet în primă audiţie absolută în noiembrie 2011, în Scoţia, în cadrul Sound Festival din Aberdeen. Titlul compoziţiei face aluzie la cea mai luminoasă constelaţie a emisferei nordice, vizibilă iarna, din care face parte steaua Capella, cu o luminozitate de o sută de ori mai intensă decât soarele. Membrii cvintetului sunt Heli Haapala – flaut, Markku Moilanen – oboi, Pekka Niskanen – clarinet, Mojzer Antal – fagot, Ilkka Puputti – horn.

In Oradea, ansamblul va interpreta programul intitulat “Voci nordice” (Joonas Kokkonen: Compoziţie pentru cvintet de suflători, Peteris Vasks: Muzică în memoria unui prieten trecut în nefiinţă, Einari Marvia: Cvartet, Carl Nielsen: Compoziţie pentru cvintet de suflători).