Lucian Ban & Mat Maneri – Deco Heart in Oradea

Nu prea avem vreme sa ne plictisim in perioada asta. Dupa cele doua concerte din seria Chicago Jazz, revenim cu un eveniment “altfel”. Putin mai blajin, daca vreti, un duo jazz-cameral ce reuneste, dupa parerea mea singurul muzician roman (e drept s-a stabilit in New York de mai bine de 11 ani) care e ancorat cumva in acel idiom colemanian ” a shape of jazz to come” si despre care imi place sa cred cum ca numeroasele colaborari ce le-a avut dincolo de ocean cu nume mari ale muzicii improvizate au lasat urme adanci in personalitatea sa, alaturi de unul din numele mari ale muzicii improvizate din ultimii 20 de ani. Este vorba de pianistul Lucian Ban si vrajitorul violei – Mat Maneri.

Vin si prezinta un proiect, frumos intitulat – Deco Heart, proiect ce se va regasi in viitorul apropiat pe un disc scos la un label european important axat pe muzica contemporana.

A unique jazz duet, an evening of jazz and improvised music, American folk songs, spirituals, jazz originals . . . a music that traverses the tradition with an eye to the future

Despre Lucian Ban ar trebui sa mai stiti ca discul lui de acum doi ani, Enesco Re-Imagined, impreuna cu bassistul John Hebert, reprezinta o borna muzicala in jazzul romanesc, si nu numai, in ultimii 20 ani. Iar despre Mat Maneri sa va zic ca a colaborat cu legende ca Joe McPhee, Cecil Taylor, Paul Bley si si-a facut studiile la scoala lui Miroslav Vitous cred ca e de ajuns.

Evenimentul va avea loc luni, 14 mai, orele 20, la Posticum JazzLand, pret bilet: 15 lei

Parteneri: Casa de Cultura a Municipiului Oradea si Asociatia Terapeutilor Ocupationali din Romania.

10 Comments

  1. Jucator

    Suna bine, insa probabil ca pe la jumatatea veri voi putea ajunge prin oradea,ceva concerte mai mari la nivel de oras, sa stie prin tot orasul prin luna iulie nu ne poti recomanda?

  2. corina

    George nu se poate sa fie neincapatoare sala de la Posticum?? Oamenii astia cred ca vor produce ceva miscari de mase !:))Am putea sa ne rezervam bilete?

Comments are closed.