Chicago se muta în Oradea!

la sfarsitul lunii Aprilie, in zilele de 23 si 26, la Casa de Cultura a Municipiului Oradea (ARLUS). Concertele incep de la orele 20, bilet intrare: 15 lei.

Luni, 23 Aprilie, The Rempis Percussion Quartet, al carui lider, Dave Rempis, este una din figurile proeminente ale scenei de jazz din Chicago din ultimii 12 ani, alaturi de Ken Vandermark, Mars Williams, Matana Roberts si altii.

Dave Rempis ajune in premiera in Romania alaturi de Tim Daisy si Frank Rosaly (ambii percutie) si Ingebrigt Haker Flaten, bass-ul de la The Thing. Funk, afro, toate intr-un jazz efervescent si neostoit, sunt coordonatele sonore sub care se va desfasura acest concert.

The Rempis Percussion Quartet’s tremendously propulsive Afrobeat grooves, unending swing, and even breathtakingly quiet moments seem to draw from a bottomless well of energy.

– Matthew Lurie, TIMEOUT CHICAGO

 

Joi, 26 aprilie, duo-ul cu care am inceput acum cativa ani seria de evenimente incomode MuzicaDeVest, revine in Oradea.

Este vorba de Ken Vandermark si Paal Nilssen-Love care intre timp au scos un nou disc, “Letter to a Stranger”, la casa de discuri Smalltown Superjazz si care isi continua povestea intr-un mod magistral.

Fara menajamente si echivoc, direct in foc, la presiuni ce misca inchipuitele masini zburatoare cu aburi ale inceputurilor cutezatoare ale propriei constiinte individuale si a coeziunii DUO-ului.

Cam asa se va prezenta jurnalul de front al saptamanii 23-28 Aprilie, Anno Domini 2012, in Oradea.

Parteneri: Vandana, Proges, Posticum
Parteneri media: Radio Transilvania, Vin Si Eu, Oradeanul.com, OradeaMea.com