After the revolution

After the Revolution observes the situation in Bucharest in the period immediately following the 1989 revolution – continual street protests against a government that took over from the Communist Party a bit too smoothly. The heart of the film is made up of ordinary people talking passionately on the streets. It is filmed with patience and humour.

MuzicaDeVest vă propune un eveniment diferit față de cele de până acum dar la fel de incomod. O proiecție a unui film documentar realizat în zorii democrației mioritice, nici nu ajunseserăm la baie să ne spălăm pe ochi, de către Laurențiu Calciu (profesor de matematică) și Rupert Wolfe Murray (jurnalist). Filmul redă modul în care vedeau oamenii de rând situația acelor vremuri și își propune să ne ajute să înțelegem evenimentele din primele luni ale anului 1990. Se presupune că după 22 de ani putem privi obiectiv lucrurile.

Am văzut trailer-ul cu puțin timp în urmă, imediat după “revoluția” de la începutul acestui an, aia făcută pe Facebook și cu aprobare de la primărie și mi-am dat seama că oamenii nu s-au schimbat prea mult deși au trecut 22 de ani. Am rămas la același stadiu ca atunci când s-au găsit “mașini de scris automate în sediu la penețeu”. Cel puțin asta a fost senzația mea când doi dintre cei 8-9 revoluționari orădeni aflați la post în buricul târgului, m-au luat la rost și mi-au cerut să mă legitimez deoarece am îndrăznit să-i fotografiez. Neavând accent de orădean, eram clar un element fascist ce dorea să perturbe bunul mers al revoluției de la ora 18:00.

Așadar, Duminică 8 Aprilie, de la ora 18:00, vă invităm la Moszkva Cafe (Str. Moscovei nr. 8) pentru proiecția acestui film documentar. Intrarea este liberă.

1 Comment

Comments are closed.