Vine, vine primavara. Incepe din Budapesta!

Trei concerte care se anunta foarte faine la sfarstitul acestei saptamani in Budapesta. Doua joi 8 martie, urmatorul vineri.

Primele doua, pe A38, pe Dunare. Tri-oul Free Fall: Ken Vandermark -clarinete, Ingebrigt Haker Flaten -contrabas, Havard Wiik -pian, urmat de un recital de pian al lui Misha Alperin. Despre trio, numai de bine ca sa zic asa, un grup omagiu muzicii lui Jimmy Giuffre care depaseste de multe ori aceste asa zise auto-impuneri.

Apoi un recital solo pian Misha Alperin, un interpret ce si-a gasit soundul cu ajutorul celor de la ECM un melanj intre temele introspective ale jazz-ului nordic combinate cu o colaratura ludica est europeana. Apropo, stiati ca Misha Alperin a copilarit o buna perioada de timp in Moldova?

O secventa video de acum 4 ani de la reprezentati lui Misha Alperin din Timisoara in cadrul Timisoara Jazz Festival:

 

Urmatoarea zi, schimbam locatia, dar ramane tot in apropierea Dunarii, mai precis la Palatul Artelor, MUPA, un Jazz Workshop sustinut de  GRENCSÓ REAL TIME MUSIC COLLECTIVE, avand ca invitati doua personalitati ale jazzului european : Han Bennink (full video concert) si Rudi Mahall.

Will be fun!