Imaginary weekend in Timisoara! Simultan Festival

A 7-a editie a festivalul SIMULTAN  are loc in weekend-ul ce va sa vie. 6-7 octombrie in Timisoara, tema Imaginary:

“Lumea in care traim abunda in manifestari ale imaginarului. Suntem inconjurati de promisiunile unui infinit progres tehnologic prin care limitele a ceea ce e posibil sunt intruna mutate, publicitatea cu lumea ei de iluzii permeaza toate aspectele vietii, evadarea din real ne este facuta accesibila (cel putin unora dintre noi) prin numeroase mijloace: parcuri tematice, jocuri pe calculator, turismul global cu insulele lui de bunastare exclusivista. Dar care este finalitatea acestui tip de imaginar, al carui potential pare nelimitat, dar care nu atinge cu nimic starea de fapt a unei realitati care este cel mai adesea dezamagitoare, infricosatoare, nedreapta? ….” sursa

In trei locatii diferite: Sinagoga din Cetate, Cinema Studio, Casa Artelor, programul pe zile se poate vedea aici. Cred ca e singurul festival de acest gen din Romania si ma bucura faptul ca exista asa ceva si pe latura experimentala. Tigrics, Dieb13, Somnoroase Pasarele al celor de la Sambata Sonora, Pleq ar fi de vazut si auzit neaparat.

SIMULTAN este un festival dedicat artei video si media, care ofera anual trei zile de evenimente in diferite locatii din Timisoara – proiectii de arta video, live performance-uri audio-video, concerte de muzica electronica experimentala, instalatii si conferinte.
Initiat de un grup de artisti, festivalul SIMULTAN s-a nascut ca un proiect avand scopul de a creea o platforma pentru proiecte culturale contemporane care folosesc tehnologia ca mediu artistic de exprimare
Evenimentul isi propune sa intretina si sa stimuleze modalitatile creatoare ale celor mai moderne viziuni de inregistrare a realitatilor culturale in arta contemporana.