DuBase Vs. Dziga Vertov @ Toamna Orădeană 2011

Man with a Camera Dziga VertovMâine începe a 20-a ediție a festivalului Toamna Orădeană iar primul week-end este dedicat artiștilor locali și amatori. Aceștia vor urca pe scena amenajată în parcarea din Str. Independenței pentru a performa diverse chestii.

Sincer să fiu nu mi-am propus să pierd prea mult timp pe acolo (îmi suna a orădenii au talent) în acest week-end dar când am auzit ce vrea să facă Sebastian Bora aka DuBase, singurul pe care-l cunosc (personal și muzical) dintre cei care vor urca pe scenă, mi-a picat fața și cred că o să fie cea mai tare chestie din tot festivalul. Varianta scurtă: Duminică seara se va proiecta un film alb-negru iar el o să-i facă soundtrack-ul.

Și acum varianta lungă 🙂
Man with a camera este o capodoperă a cinematografiei. Este un documentar alb-negru și mut, realizat în 1929 de regizorul rus Dziga Vertov și care prezintă o zi în Uniunea Sovietică. Filmul poate fi văzut în întregime pe YouTube iar mai multe informații despre el, puteți citi aici

De-a lungul timpului, multe nume celebre au făcut coloană sonoră pentru acest film. Probabil cea mai cunoscută este cea făcute deThe Cinematic Orchestra și o puteți asculta mai jos. Aș vrea să vă recomand și versiunea lui Geir Jenssen (poate fi ascultată aici) sau Alex Otaola (click aici) ori Michael Nyman (click aici)

Până când DuBase o să ne plimbe prin Uniunea Sovietică a anului 1929 pe ritmuri din 2011, vă recomand să citiți un excelent articol despre prima Toamnă Orădeană, cea din 1991

2 Comments

Comments are closed.