Ţapinarii, da’ cum o fo’?! În Oradea la Moszkva Cafe.

Apai, no, o fo’ ok!

Nici mai mult nici mai putin decat ma asteptam de la ei. Eu zic ca puteau canta unplugged, cred ca era mai fain vazand si mise-en-place lor. Interactionau mai mult cu publicul “intelectual” care au venit sa vada aceasta formatie vocal instrumentala si sa auda cantecele lor acide urbane ale noii estetici sentimentale post-revolutionare. Aaaaa, nu ca s-a schimbat ceva in ele ci doar maniera si punerea pe tapet a acestora.

Daca vreti,  Ţapinarii sunt varianta light-folk a celor de la Timpuri Noi, in ceea ce priveste mesajul si ancorarea in realitatile zilelelor noastre. Va exista public intotdeauna pentru asa ceva, pentru portia de pseudo-libertate si auto-ironie de care are nevoie  sa-si gadile in mod placut propriul “ego” intr-un cadru mai mult sau mai putin boem. De obicei si preferat sa nu fie prezenta partea “vatamata”!

Frustrarile exprimate frust ajuta! Si daca le pui intr-un ambalaj simplu si fair-play care sa rezoneze cu cele ale publicului e o carte castigatoare. Cam asta e miza folk-ului in general.

Si asta au facut Ţapinarii aseara in Moszkva Cafe, au oferit doza de razvratire sentimentala si “intelectuala” unui public care are nevoie de asemenea defulari institutionalizate.