Concert Ţapinarii la Oradea

Chiar dacă nu m-am dat niciodată în vânt după folkisme, acum 1.000 de ani adică pe la începutul anilor 2.000, mi-a plăcut de trupa Ţapinarii deoarece veneau cu ceva nou, interesant şi diferit de mizeriile pe care muzica românească le oferea la acea vreme.

Clipu’ cu piticu’ (Sunt fericit) sau cel al piesei “Unde eşti?”, au rupt rândurile la vremea respectivă. Din păcate n-am mai auzit de ei de atunci, de la acel prim album iar acum observ că au 7 apariţii discografice, ultimul album, “2010 ani de folk alternativ”, fiind lansat chiar anul trecut. Iar pe pagina lor de Facebook puteţi asculta cea mai recentă piesă, Visul românesc

Ştiam de câteva zile de concertul pe care Ţapinarii îl vor susţine pe 8 Iulie la Moszkva Caffe (Str. Moscovei nr.8) dar am ţinut secret 😀 până când a devenit oficial. În tot acest timp mi-am întrebat prietenii dacă-şi mai aduc aminte de ei şi dacă ar merge la un concert de-al lor. Vorbim de oameni 30+. În primă fază nu-şi aminteau de trupă dar când le spuneam că “fericirea e un lucru mic, un pitic, ce dansează”, instant se luminau la faţă.

Concertul Ţapinarii de la Oradea începe la ora 21:00 iar biletul de intrare costă doar 10 Lei