Muzică la TIFF 2011

Pentru că anul acesta am fost cuminte, am mâncat tot şi am învăţat bine, am fost ales blogger oficial TIFF în Vitrină 🙂

În cadrul celei de a 10-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, vor avea loc şi 14 concerte, asta fiind şi motivul pentru care vă zic de acest festival.

Dub Pistols – Vineri, 3 Iunie, 23:00, Boiler Club
Jedam – Miercuri, 8 Iunie, 21:00, Meeting Point Stage
AIRtist – Miercuri, 8 Iunie, 22:30, Boiler Club Stage
Anima Sound System – Miercuri, 8 Iunie, 24:00, Boiler Club Stage
Snails – Joi, 9 Iunie, 21:00, Meeting Point Stage
Discoballs – Joi, 9 Iunie, 22:30, Boiler Club Stage
Nedry – Joi, 9 Iunie, 24:00, Boiler Club Stage
Electric Brother – Vineri, 10 Iunie, 21:00, Meeting Point Stage
Electric Fence – Vineri, 10 Iunie, 22:30, Boiler Club Stage
GANDU Circus – Vineri, 10 Iunie, 24:00, Boiler Club Stage
Robin and the Backstabbers – Sâmbătă, 11 Iunie, 20:30, Meeting Point Stage
Luna Amară – Sâmbătă, 11 Iunie, 21:30, Meeting Point Stage
Lights Out! – Sâmbătă, 11 Iunie, 22:30, Boiler Club Stage
Omul cu Șobolani – Sâmbătă, 11 Iunie, 24:00, Boiler Club Stage

Sâmbătă, 4 Iunie, de la ora 19:00, la Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca va avea loc şi un concert de muzică clasică, Songs and Dances of Life

Un proiect muzical inspirat chiar de rădăcinile zonei multiculturale a Transilvaniei, spaţiu de convieţuire pentru români, maghiari, germani, slovaci şi ucrainieni, Songs and Dances of Life este, după cum declară chiar muzicienii, „o îmbinare a cântecelor de recoltă şi dansurilor de cătănie cu colinde şi cântece religioase, a baladelor cu cântecele de dor”, care cuprinde şi rarităţi, cum ar fi piese de Franz Liszt, o melodie slovacă, un dans ruten ameţitor sau fragila melodie ungară a lui Franz Schubert.

Duminică. 5 Iunie, de la ora 23:00, la Euphoria Music Hall, grupul vocal instrumental Nightlosers va susţine un concert alături de turcii de la Baba Zula

Show-urile Baba Zula, susţinute pe sute de scene din întreaga lume oferă o experienţă audiovizuală completă, prestaţiile lor susţinute în costumaţii extravagante fiind însoţite de dansuri din buric, teatru, poezie şi VJ-ing live. Sound-ul lor Dub Oriental este rezultatul unui amestec de instrumente tradiţionale cu muzică electro sau reggae.

Informaţii complete despre partea muzicală a acestui festival, puteţi afla de aici.

TIFF 2011 se desfăşoară în perioada 3 – 12 Iunie la Cluj iar între 15 şi 19 Iunie se vor întâmpla nişte lucruri şi la Sibiu. Dacă sunteţi interesaţi de ce se va întâmpla la TIFF anul acesta, vă recomand să staţi cu ochii pe contul de Facebook sau pe Twitter. Cei de la Vitrina vor organiza zilnic concursuri cu premii ce constau în bilete la film şi vor oferi şi un premiu pentru cel mai Like-uit film al ediţiei.