Cum o fo’ la Şeptarii de Treflă

Se pare că weeek-end-ul trecut a fost unul al cover-urilor. byron cu al lor Perfect la Moszkva Caffe iar la Chanson Cafe am avut de treabă cu orădenii de la Şeptarii de Treflă. Dacă despre byron aţi povestit cu George, eu am să vă zic de cei 4 Şeptari.

A fost prima oară când am auzit de ei, prima oară când i-am ascultat. Ştiu, e trist. Sunt chiar din localitate iar Oradea nu e Cluj sau Timişoara unde ai evenimente mult mai des. Anyway, Şeptarii de Treflă se încadrează perfect în tipologia band-ului românesc care începe cu coveruri, tipologie despre care vorbea George

…o formatie tanara incepe sa cante coveruri, e perfect normal si de inteles. Apoi, daca le surade soarta si au si un gram de talent, incep sa se inspire si uneori chiar sa improvizeze o compozitie.

Potenţial există la ei (am fost surprins de calităţile vocale ale lui Sebastian Stancu) dar din câte am înţeles de la Alex (bass) momentan ei cântă doar pentru prieteni şi care nu-s puţini.

Nu sunt deloc un fan al cover-urilor netrecute prin filtrul personal şi sper că în cazul în care nu vor scoate prea curând materiale proprii, măcar să reorchestreze piesele. O dată, hai de 2 ori, te duci la concert, mai ales că-n Oradea nu se întâmplă prea des evenimente (mizeriile din mall-uri nu se pun) dar tre’ să ne mişcăm şi noi mai cu talent 🙂 Şeptarii am înţeles că se vor apuca de treabă prin luna Mai şi-s foarte curios de ce vor scoate.

Încă o chestiune. Mă “termină cu nervii” concertele rock în baruri unde se stă la masă. Când găzduieşti un astfel de eveniment, ai bunul simţ şi rearanjează puţin locul. Mai ales când cârciuma nu este una foarte mare iar echipamentele trupei ocupă mult spaţiu. Şi localul are de câştigat deoarece mai mulţi consumatori vor avea loc.

Mai jos aveţi câteva clipuri, prima parte a concertului fiind încheiată cu un feat. Marius Pop