Zi de ZU

powerful and expressive music that totally blows away what most bands do these days

John ZORN

Regele a murit! Traiasca noul rege!

Sub aceasta butada as putea prezenta urmatorul eveniment MuzicaDeVest.ro

E vorba de ZU, in premiera nationala. A fost o incercare anul trecut din partea unui club din Bucuresti dar a ramas neconcretizata. De data asta, MuzicaDeVest.ro prezinta in premiera nationala in Oradea un eveniment, asa cum v-am obisnuit, incomod si isi continua linia de promovare a unor artisti si evenimente culturale ce propun o noua estetica in peisajul cultural autohton.

Despre ZU

Ce s-ar intampla cand hardcore-ul, math-rock-ul, noise-ul si drone-ul s-ar regasi in estetica propusa de Albert Ayler in ceea ce priveste abordarea muzicii creative? ZU e un posibil raspuns la aceasta intrebare. Si mai mult decat un raspuns. E o senzatie fizica ce o simti visceral si care iti lasa creierii goliti de tot ce stiai despre muzica si te da peste cap. La propriu! Am patit asta de cateva ori, dupa reprezentatiile lor LIVE! Am avut noroc, de fiecare data, ca dupa ei nu a mai urmat nimic. De obicei in programul festivalurilor sunt pusi la finalul unei zile sau chiar la finalul festivalului. Si nu degeaba!

Albumul “Carboniferus” din 2009, scos la casa de discuri IPECAC a excentricului Mike Patton, a fost declarat in anul respectiv “albumul anului” in Rock-A-Rolla Magazine, devansand trupe precum Sonic Youth, Secret Chiefs 3, Slayer sau The Flaming Lips.

Colaborarile pe care le are mai ales Massimo Pupillo cu artisti de diverse facturi si culturi diferite, il fac unul din cei mai apreciati bassisti ai momentului. Are soundul lui, soundul pe care il poti recunoaste fara prea mare greutate. Da-ti un pumn in stomac si palpeaza-ti ficatii!

Just numbers

Trupa s-a format cu mai bine de 10 ani in Roma iar cei trei membri au la activ mai mult de 10 discuri de studii dar si colaborari destule. Iar ca si reprezentatii live, undeva in jur de 1600. La inceputul acestui an, drummerul Jacopo Bataglia paraseste grupul dar Massimo si Luca Mai (baritone sax) decid ca trebuie sa continue aventura.

Noul drummer, Balazs Pandi, e o figura emblematica a scenei noise din Budapesta, ultima lui colaborare cu Merzbow il face a fi unul din cei mai cautati drummeri din estul Europei in acest moment.

Concertul va fi gazduit de Moszkva Caffe (str. Moscovei nr. 8), in data de 8 Mai, de la orele 21:00. Pretul biletului este de doar 15 Lei si poate fi achizitionat de la barul Moszkva Caffe incepand cu data de 10 aprilie.

Pentru alte informatii aveti la dispozitie formularul de comentarii din aceasta pagina dar si conturile de Twitter si Facebook. Apropos de Facebook, va recomandam sa stati cu ochii pe pagina noastra. Nu veti regreta 😉

Parteneri: Proges si Posticum

17 Comments

  1. Mihai Balabas

    Foarte tare George!!! eu am fost pana in Milano dupa ZU… si am vazut concertul la PROIECTOR!!! :)))) e mult de povestit… dar o sa-ti spun cand vin la oradea! 🙂

Comments are closed.