Erik Truffaz la Debrecen

In urma cu citiv ani am avut ocazia sa-l prind pe INSULA. Nu au fost chiar lupte de strada ca la YANN TIERSEN, insa cortul a fost umplut cu hotarire iar concertul a inceput punctual (!). As dori ca si de data aceasta sa fie aceste ingrediente la Centrul Cultural Kolcsey unde va avea loc luni, 28 martie, de la ora 19:00 concertul in cadrul “Primaverii din Debretin“.

Alaturi de Christian Scott e celalalt trompetist al carui nume e pomenit in comparatiile sau asemanarile cu MILES DAVIS. Discurile sale apar la poate cel mai celebru si cultic label : BLUE NOTE, iar recenziile in revistele cele mai prestigioase.
Erik Truffaz e francez la radacina, dar nascut in Elvetia. Unii il considera chiar un “violator” al granitelor …muzicale, la el regasindu-se un amestec incitant al jazzului clasic cu sonoritatile oferite de electronica moderna. Influenta drum`n`bass-ului, a hip-hop-ului sau a rockului trebuie cautata in activitatea celorlalti membri ai quartetului. Pe aceasta baza solida isi exprima trairile mesieur Truffaz. Intr-un mod plutitor si aerisit. De neprins sau catre intangibil. In solourile sale rafinate sau finute (ca sa ma exprim pe placul femeilor) reuseste sa se “joace” neobservat si fara fortare cu posibilitatile seducatoare oferite de instrument.
Bilete decente : 2900 si 3400 Ft. (aprox 50 Ron-i)
Componenta :
Marc Erbetta – drums
Marcello Giuliani – bass
Patrick Muller – keyboards
Erik Truffaz- trompeta