Concert Neo la Moszkva Caffe, Oradea

Mai sunt doar 5 zile până când la Oradea, mai exact în Moszkva Caffe (Str. Moscovei nr. 8), trupa Neo din Budapesta va susţine un concert care pe mine mă cam îngrijorează 🙂 Dacă veţi avea curiozitatea să priviţi câteva clipuri din concert ale acestei trupe, o să vă puneţi probabil aceeaşi problemă.

Neo face nişte showuri de zile mari, e o trupa…”serioasă” dpdv tehnic. Oricum sala de concerte de la Moszkva Caffe se afla de câteva zile în re-amenajare iar concertul Neo este doar începutul 😉 Se vor întâmpla nişte lucruri interesante în viitorul apropiat. Nu de alta dar credem că sunt oameni care vor să vadă şi să asculte şi altceva decât ceea ce se cântă prin mall-urile orădene.

Formaţia electro pop Neo s-a înfiinţat în 1998 la Budapesta. Proiectul a devenit cunoscut şi apreciat în timp record datorită single-ului de debut: prelucrarea temei clasice din Pantera Roz! Singel-ul a ajuns să fie promovată în peste 20 de ţări pe plan mondial.

În 12 ani de activitate au înregistrat 4 albume, 11 single-uri şi nenumărate remixuri, iar în Ungaria sunt câştigători ai premiilor de “Trupa anului”, “Videoclipul anului”, “Soundtrack-ul anului”. Îi ştiţi şi de pe coloana sonoră a mult aclamatului film “Kontroll” regizat de Nimrod Antal, albumul cu muzica originală fiind distribuit în toată Europa de Warner Music.

Influenţele lor variază de la album la album, în momentul de faţă sunetul lor fiind undeva între Depeche Mode, Kraftwerk, Cut Copy, sau IAMX. Stilul lor eterogen se adresează unui public eclectic: de la ascultători de rock, trecând prin muzică electronică, până la muzică de club. Un punct de referinţă în cariera lor este participarea constantă la Sziget alături de nume precum Placebo, Offspring, Snow Patrol, Lily Allen, Buena Vista Social Club, Fatboy Slim etc.

Biletul de intrare costă doar 15 Lei iar concertul incepe la ora 21:00