VUKÁN GYÖRGY revine la Oradea

De aceasta data cu proiectul C.A.E. – Creative Art Trio, la Posticum in data de 21 ianuarie, de la orele 19. Prima data l-am vazut pe scena Filarmonicii oradene, acum mai bine de doi ani,
Despre  VUKÁN GYÖRGY se spune ca ar fi singurul pianist maghiar cu care Keith Jarrett a avut “amabilitatea” de a schimba cateva impresii cand a fost prin Budapesta. E, pretiosi si pretiosi, asa-s artistii.

Vukán György este un pianist virtuoz talentat şi este una dintre personalităţile de vază cele mai multilateral dezvoltate ale vieţii muzicale maghiar-europene. După absolvirea Conservatorului, secţia de pian, a absolvit şi Facultatea de Medicină din Budapesta, ca dentist. În anul 1983, a creat un brevet internaţional în medicina dentară denumit DMA.

În calitate de compozitor a creat peste 130 de coloane sonore. A scris cântece, psalmi, balete, simfonii, mise şi muzică de acompaniament pentru piese de teatru, filme de televiziune şi piese radio. În anul 2009, a devenit fondatorul şi finanţatorul premiului Creative Art.

Alaturi de el, pe scena vor mai fi prezenti Berkes Balázs si Balázs Elemér.

Berkes Balázs, profesor universitar al Conservatorului Liszt Ferenc din Ungaria, ieşit la pensie, dă concerte cu Vukán György în mod regulat încă din anul 1962. Din anul 1980 apar sub numele de Super Trio, alăturându-li-se Kőszegi Imre. Din anul 1990, formează o trupă cu Balázs Elemér sub numele de Creative Art Trio, care devine Creative Art Ensamble în varianta lărgită cu suflători.

Berkes Balázs este un invitat constant al festivalurilor cu renume. În anul 1968, la Montreux, a câştigat cu formaţia Tomsits Premiul presei şi al criticilor.

Despre Balázs Elemér, numai de bine, ca sa zic asa!

Intrarea 10 RON, cu tombola, iar de la ora 15, tot vineri, 21 ianuarie, Vukán György va sustine o conferinta de presa.