Norzeatic şi Avant’n’Gard o fo’ aseară acolo la Oradea

Nu pot să fiu ipocrit şi să nu spun că am avut mari emoţii privind concertele Avant’n’Gard & Norzeatic de aseară. Mă refer la modul în care ar fi putut fi percepuţi de orădenii prezenţi la concert. Vorbim însă de nişte riscuri pe care ni le-am asumat încă de la primul eveniment pe care l-am organizat. Dorim să le oferim orădenilor alternative la ceea ce primesc dpdv muzical de mulţi ani încoace şi suntem conştienţi că nu va fi uşor. Multe lucruri le învăţăm din mers.

Pentru 2 prestaţii despre care cei prezenţi nu ştiau mare lucru, pot spune că a fost o seară reuşită. Când le spuneam oamenilor de concert şi-i întrebam dacă vor veni, majoritatea întrebau “cine-i Norzeatic asta?” Feţele se luminau când rosteam “keyword-ul magic”: Vexxatu Vexx! 🙂 Albumul “Aici Acum” a fost abia lansat şi mulţi încă nu-l cunosc iar Oradea este printre primele oraşe în care este prezentat.

Norzeatic şi Avant'n'Gard la OradeaDespre Avant’n’Gard am încercat să fiu evaziv atunci când eram întrebat de ei. Muzica experimentală, acest gen de proiecte muzicale nu sunt destul de bine primite. Promovarea este slabă, concertele nu au întotdeauna loc în condiţii optime deoarece dpdv financiar prezintă aparent un risc destul de mare pentru cei care pot investi. Mă refer la o cârciumă (dacă suntem preţioşi îi putem spune bar sau club) care să-i găzduiasca şi să pună la dispoziţie o sonorizare cât de cât OK. Mi-ar plăcea să-i ascult şi-n alte condiţii pentru a putea savura mai bine sunetele. Poate le găseşte Mircea Streit un loc în line-up-ul Jazz & More de anul viitor 🙂

Chiar dacă cei prezenţi aseară în Moszkva Caffe au venit pentru Norzeatic, se pare că Avant’n’Gard nu le-a displăcut. Având posibilitatea de a sta la bar, într-o altă încăpere unde nu se auzea nimic, ei au ales totuşi să asculte iar dacă nu le-ar fi plăcut n-ar fi făcut-o. Mă gândesc că aşa e firesc iar eu cel puţin aşa procedez.

Norzeatic şi Avant'n'Gard la OradeaSper că nu am înţeles greşit dar la Oradea a mai fost o premieră. Deoarece Rusu şi Flore nu au putut veni, pentru prima oara Norzeatic a fost acompaniat de cei de la Avant’n’Gard şi a ieşit o treabă excelentă.

Şi dacă tot vorbeam de sonorizare, trebuie să-i mulţumim lui Invertmind care a făcut imposibilul şi ne-a ajutat din acest punct de vedere iar lui Dubase pentru ajutorul oferit lui Norzeatic şi pentru afterparty-ul de mare angajament.

Albumul “Aici Acum” poate fi achiziţionat de aici 😉 acum sau oricând doriţi iar la album au mai contribuit iordache şi Electric Brother. Din păcate iordache nu a fost disponibil pentru acest concert dar îl veţi putea asculta şi vedea alături de Sorin Romanescu în deschiderea The Thing din cadrul unui alt eveniment marca MuzicaDeVest, adică “Jazz de Crăciun” şi apoi la…apoi o surpriză!

Foto by Cristian

5 Comments

Comments are closed.