Evenimentul indie al anului – Noblesse Oblige @ Booha | Bar Cluj Napoca

Vin in Cluj in Booha | Bar dupa ce au cucerit scena underground din UK in cam noua luni de zile si au facut alte 500 de conerte prin toata Europa. Au mai cantat inBucuresti in 2006, 2007, 2008 si 2009, iar in 27 Noiembrie vin in Cluj pentru prima oara.

Accesul este 15 Ron „la usa”, insa din 16 Noiembrie punem in vanzare un numar limitat de bilete cu discount la doar 10 RON. Daca te intereseaza intreaba la bar pana in preziua concertului.

NOBLESSE OBLIGE

S-a format in 2004, si inseamna neamtul Sebastian Lee Philipp (compozitor si producator) si frantuzoaica Valerie Renay (actrita si compozitoare). Cu trei albume la activ (Privilege Entails Responsibility – 2006, In Exile – 2008, Malady-2010), trupa a castigat repede teren pe piata muzicii underground, reusind in scurt timp de la lansarea single-urilor Bitch si Daddy sa-si faca loc in cluburile indie din Europa.

Caracterizati de presa internationala drept o trupa “acida, caustica, dar inteligenta si foarte, foarte amuzanta”, cu un vibe “neo-kunst-electro-punk” si o prezenta “ubercool”, cuplul NOBLESSE OBLIGE a impresionat nu doar prin show-urile “salbatice si spectaculoase”, ci si printr-un sound extravagant, un melanj de muzica rock si ritmuri militare, sonoritati electro-disco-punk si influente de origine franceza. Stilul NOBLESSE OBLIGE caracterizat de Sebastian drept “un mix de dance si heavy metal, soundtrack de spaghetti western si chansonette”, nu este chiar asa usor de incadrat – potrivit colegei de trupa, Valerie: “…e simplu sa aplici o eticheta, dar lucrurile nu stau chiar asa. Nu te poti astepta ca toata lumea sa inteleaga ce vrei sa realizezi. Daca macar cativa o fac, atunci totul e OK”

Au concertat alaturi de trupe si muzicieni ca IAMX, LYDIA LUNCH, DRESDEN DOLLS, VIVE LA FETE.

Cei doi descriu live-act-ul lor cam asa: “Show-ul, prezenta si manifestarea scenica vin de la sine si reflecta starea in care ne aflam in acel moment. Fiecare concert este altfel, fiecare reprezentatie e diferita in felul ei. Nu avem de ce sa pregatim ceva anume, pentru ca nu jucam pe scena, pur si simplu lasam muzica sa curga si sa ne duca pe un drum total neprevazut. Starea de spirit se schimba in functie de reactia celor din fata ta, de aceea suntem foarte curiosi in privinta publicului din Cluj-Napoca!”

2 Comments

Comments are closed.