Englishman in Budapest

Cronica STING
de Verstoi Eszter-Csilla
Multumiri Csilla!

Turneul Sting –  Symphonicity, care se desfasoara din  luna Septembrie in Europa, a atins Sambata, 6 noiembrie ora 20, si capitala Ungariei.

Interesul fata de acest eveniment a fost maxim (aprox. 11.000), adica s-au vandut toate biletele de cateva saptamani (exceptie facand cele vandute la negru inainte de spectacol in fata Arenei Papp Laszlo).

Chiar daca intrarea in Arena s-a facut din timp si organizat, din cauza numarului mare de fani Sting, spectacolul a inceput cu 10 minute intarziere. Durata prestatiei artistilor a fost de 2 ore 45 de minute,  in 2 reprize, cu o pauza de 20 de minute intre ele.

Domnul Gordon Matthew Thomas Sumner (Sting) a revenit pentru a sasea oara la Budapesta, insotit de data asta de Royal Philharmonic Concert Orchestra (45 de instrumentisti) condusa de Steven Mercurio, precum si de trupa personala formata din Dominic Miller (chitara), David Cossin (multi-percutie), Ira Coleman (bass), Rhani Krija (percutie), Jo Lawry (vocal-percutie).

Piesele bine cunoscute orchestrate simfonic au incantat publicul iubitor de creatii Sting. Acestea au fost presarate cu minunate solouri de vioara,vioara+ contrabas, clarinet, trompeta sustinute de membrii orchestrei. Cantautorul insasi a schimbat , pe tot parcursul showului, muzicuta cu chitara spaniola, chitara bass cu tamburina, demonstrand inca odata profesionalismul sau de inalta clasa.

Pe tot parcursul concertului am simtit placerea si bucuria cu care artistii prezenti pe scena au pregatit acest eveniment. O impresie deosebita mi-a facut vocalista, frumusica si talentata foc, perfect compatibila cu Maestrul. Trupa personala a artistului, foarte bine sudata, a venit in “ajutorul” orchestrei simfonice, astfel, chiar si auditoriul   mai putin obisnuit cu simfonicul, a  beneficiat de sunete pe gustul sau.

In prima parte au fost prezentate urmatoarele piese:

1. If I ever lose My Faith In You
2. Every little thing she does is magic
3. Englishman in New York
4. Roxanne
5. Straight to my heart
6. When we dance
7. Russians
8. I hung my head
9. Shape of my heart
10.Why should I cry for you
11. Whenever I say your name
12. I’ll be watching you
13. Next tou you

Aceasta parte s-a terminat in forta, in ritm de rock and roll,  urmata de  o pauza binemeritata. Concertul a fost reluat apoi intr-o maniera mai sensibila, reusindu-se totusi sa se ajunga deja la a treia piesa la un dans colectiv, foarte dinamic prezentat de Sting & trupa. Piesele din partea a doua, dupa cum urmeaza:

1. A thousand years
2. Fields of gold
3. This cowboy song
4. Tomorrow we’ll see
5. Moon over Bourbon Street
6. End of the game
7. You will be My Ain True Love
8. All would envy
9. Mad about you
10. King of pain
11. Every breath you take

Publicul exaltat si extrem de recunoscator a fost in cele din urma rasplatit cu patru bisuri. Primele trei interpretate cu acompaniament orchestral, ultimul, intr-un semn profund de recunostinta din partea artistului de asta data, a fost interpretat acapella : Desert Rose, She’s too good for me, Fragile , I was brought to my senses.

Intr-o declaratie, facuta cu multi ani in urma unui post de televiziune maghiar, Sting afirma ca va cauta si la 50 de ani sa aiba  prestatii demne de cariera lui artistica. Se pare ca a reusit si la 59!