La moastele apocrifului Ozzy Osbourne

In urma concursului ce l-am organizat impreuna cu Radio Transilvania, castigatorul acestuia, Bogdan Costescu, ne-a scris cronica pentru concertul lui Ozzy Osbourne de la Bucuresti, de sambata, 2 octombrie. Multumim Bogdan!

Ozzy Osbourne si bandul sau a cantat sambata, 2 octombrie, la Zone Arena, in fata a aproximativ 30.000 de spectatori. Pe parcursul unui concert care a durat o ora si 50 de minute, artistul nascut in Birmingham a folosit doua galeti cu apa si un furtun cu spuma pentru a-si uda fanii si si-a infasurat in jurul gatului steagul Romaniei.

Ozzy Osbourne si cei patru componenti ai formatiei, Gus G. – guitar, Rob Nicholson – bass, Tommy Clufetos – drummus si Adams Wekeman – keyboards, au ajuns in Romania, sambata, la 16:30, dupa un zbor efectuat cu o cursa privata.

Artistul a urcat pe scena la 19:45, dupa concertele sustinute in deschidere de trupele Coma si Luna Amara. Bark At The Moon, piesa de inceput, a deschis incendiarul concert. A urmat Let Me Hear You Scream, o piesa de pe noul album, apoi Mr Crowley, la care Ozzy cere sa vada “those lighters”, face miscari ca la fitness cu publicul (bratele se misca sincron, cand spre stanga, cand spre dreapta), iar la final elibereaza spuma peste capetele infierbantate, cu ajutorul unui furtun. “I f***ing love you all! God bless you all!” – a fost prima izbucnire marca Ozzy.

Mama, I’m Coming Home, preludiul sfarsitului, aduce multa melancolie, pentru ca apoi sa fim indemnati din nou la nebunie: “You must go crazy if you want one more song!Paranoid devine astfel pretextul pentru manifestarea nebuniei escatologie, a fost chiar ultima prestatie pe scena bucuresteana.

Ozzy Osbourne a fost solist al trupei Black Sabbath, de la infiintarea acesteia in 1968 si pana in 1978, urmand ulterior o cariera solo care insumeaza 10 albume.

Setlist Ozzy Osbourne la Bucuresti, 2 octombrie 2010

Bark At The Moon
Let Me Hear You Scream
Mr. Crowley
I Don’t Know
Fairies Wear Boots (cover Black Sabbath)
Suicide Solution
Road To Nowhere
War Pigs (cover Black Sabbath)
Shot In The Dark
Rat Salad (cover Black Sabbath si solo chitara + solo tobe)
Iron Man (cover Black Sabbath)
Killer Of Giants
I Don’t Want To Change the World
Crazy Train
Mama, I’m Coming Home
Paranoid (cover Black Sabbat)

Photo Credit: Cristina Hurubaia