Festivalul Peninsula – ziua 3

A fost o zi usoara, nu a trebuit sa alerg prea mult de la o scena la alta dar ori de cate ori eram in zona scenei mari, aveam senzatia ca sunt in vizita la muzeul Antipa.

In timp ce urcam fotografiile si scriam textul celei de a 2-a zi a festivalului Peninsula, pe scena mare prestau ungurii de laMagna Cum Laude. Nu mi-a fost greu sa-i ignor desi terasa (in zona strandului, in spatele cortului Orange) la care stateam era foarte aproape de scena.

A urmat Nicu Covaci si Ovidiu Lipan impreuna cu niste unii iar pe o panza mare din spatele scenei scria PhoenixTranssylvania. Da, cu doi de “s” si “y”, n-am gresit eu. Nici de data asta n-au lipsit mici probleme privind sonorizarea concertului Phoenix dar bunul Dzeu a tinut cu noi si Nicu Covaci nu s-a enervat. Nu au umplut zona de oameni asa cum poate s-ar fi asteptat unii dar oricum chestia asta nu se mai intampla de multi ani, cam de cand oamenii au priceput ca au alternative. Probabil cam tot de atunci au inceput si ei sa aiba probleme cu sunetul 🙂

A urmat, pentru mine, Sarmalele Reci pe scena Ciuc. Tot acolo au cantat si anul trecut iar showul a fost foaarte taare! Desi pana la sfarsitul concertului s-au adunat mai multi oameni, data asta, din pacate, atmosfera nu a mai fost atat de misto ca anul trecut. Imi pare rau, Zoltan Andras & Co. sunt mari meseriasi si merita tot respectul.

Pentru scurt timp am crezut ca voi rata singura ocazie de a asculta live celebra piesa cu “Nanana naaa, na na na naaa” a celor de la Europe. Se apropia finalul concertului iar ei tot nu catadicseau sa o cante desi TOATA lumea prezenta o cerea insistent intre pauzele dintre piese. Au binevoit sa o cante la bis iar concertul Tricky deja incepuse la scena Kiss.

Niciodata in viata mea n-am crezut ca voi avea ocazia sa particip la un concert sustinut de o trupa glam dar trebuie sa recunosc ca am fost foarte curios sa vad o trupa care “traieste” si acum de pe urma unei singure piese scoasa in acelasi an cu accidentul de la Cernobil, 1986. Daca parul s-a rarit si intins si nu mai este atat de carliontat, scenografia a ramas la fel. Nici in perioada adolescentei, cand aveam pretentia ca sunt un rocker in toata puterea cuvantului, nu puteam inghiti asa ceva. La un moment dat au interpretat o piesa de pe cel mai recent album al lor si nu suna atat de rau, are un sound actual. Nu-mi amintesc numele piesei dar o voi cauta cand ajung acasa.

La Omega n-am ramas deoarece, asa cum am spus, concertul Tricky era in toi si am fugit la scena Kiss. Tot ce va pot spune e ca s-a lasat cu artificii. Si cui nu-i plac artificiile?! Orice om de la 9 la 99 de ani le adora 🙂

La scena Ciuc am prins putin din concertul ungurilor de la Irie Maffia. Foarte simpatici, un trompetist pe care handicapul de la mana dreapta nu-l impiedica sa faca performanta. A fost reggae, hip-hop, funk si chiar rock. Toate bine impachetate si livrate de 2 soliste exceptionale.

Tricky a facut un concert de zile mari. Pentru mine, editia din acest an a festivalului Peninsula s-a cam terminat. Blonda de la bass mi-a ridicat parul in cap iar distorsurile mi-au facut pielea de gaina 🙂 Trip-hop si rock la superlativ! Mi s-a facut inima cat un purice cand a chemat spectatorii pe scena. In cateva secunde aceasta s-a umplut de oameni care dansau extaziati. Am filmat cateva secvente dar nu stiu daca o sa pot monta ceva deoarece luminile de pe scena nu erau foarte puternice.

Notes to myself: data viitoare, la un astfel de concert sa te duci doar cu hainele de pe tine, fara telefoane, portofel sau alte chestii. Te vei putea bucura si vei putea percepe mult mai bine, mai intens tot ceea ce se intampla.

Acum ma grabesc sa prind concertul Puya (Puico cum ii zic ungurii) in speranta ca voi putea sa-mi dau seama ce sponsor/partener al festivalului l-a impus in line-up. Refuz sa cred ca a fost adus “de buna voie”! Sper ca cei prezenti sa-i faca o primire pe masura si poate ca in viitor se vor face lineup-uri mai intelepte.

Notes to myself 2: De cautat si bineinteles ascultat trupa romaneasca Butterflies in my stomach. Am prins doar ultima piesa si mi-a placut.

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

3 Comments

Comments are closed.