Ziua 1 – Festival Peninsula 2010

Prima zi a festivalului Peninsula 2010 a debutat cu o conferinta de presa sustinuta de organizatorii acestui eveniment si cu stricarea aparatului foto din dotare. Acceptam donatii si sponsorizari! 🙂

De la conferinta de presa am aflat ca bugetul acestei editii a festivalului este aproximativ la fel cu cel de anul trecut, 1.2 mil €! Deoarece trupele sunt mult mai slabe decat anul trecut, incerc sa-mi dau seama

pe ce s-a dus acest buget. Comparativ cu aceeasi perioada a editiei trecute, pana ieri s-au vandut cu 10-15% mai multe abonamente. Totusi numarul celor prezenti la concertele de ieri e mult mai mic fata de anul trecut.

Dupa conferinta de presa propriu-zisa a urmat un tur al backstage-ului scenei principale si al intregii Peninsule. Am servit doar backstage-ul pentru ca fiind aici de miercuri am vazut ce era de vazut dar si pentru ca in timpul turului faceau probe de sunet cei de la SKA-P.

Nu reusesc sa-mi dau seama de ce trupa Vama e prezenta pentru a 2-a oara pe mainstage. De fapt, daca stau bine sa ma gandesc, stiu de ce dar refuz sa cred. Dupa un soundcheck la fel de lung ca si concertul, nu mi-a trebuit sa-i ascult iar (ar fi fost a 3-a oara intr-un interval de timp sub 5 ani si n-am atata putere) si am fugit din zona scenei mari. Am revenit, pentru putin timp, la concertul trupei PasoPannonia Allstars Ska Orchestra!

Paso si SKA-P se incadreaza in acelasi registru si daca ai ascultat o piesa ska punk, le-ai ascultat pe toate. Foarte simpatici au fost francezii de la Babylon Circus. Desi tot cu skapunk-ul se ocupa si ei, au reusit sa ma tina vreo 3 melodii. Cred ca din cauza prezentei scenice si a eforturilor de a vorbi in limba romana.

Inainte de Babylon Circus, pe aceeasi scena a fost si trupa timisoreana Persona de care nu am auzit pana acum. O combinatie de britpop si indie care nu ma convinge de nimic, care ma lasa indiferent. Prefer sa nu-mi placa un lucru decat sa ma lase indiferent. Am fugit la scena Ciuc unde Lajko Felix instala echipamentele si facea probe de sunet. Un concert foarte interesant dar care, din pacate, a adunat si oameni care au contribuit din plin la zgomotul de fond. Mult mai bine am putut auzi la soundcheck.

Dupa Lajko Felix a urmat pe aceeasi scena Harry Tavitian & Cserey Csaba iar la scena Kiss a fost Kumm. Au fost doua cantari foarte bune, ma bucur ca am reusit sa-i revad. Pe Tavitian & Csaba i-am vazut si la Oradea dar sonorizarea nu a fost atat de buna ca aseara.

Finalul serii, pentru mine, a fost concertul Therapy? de pe scena mare. Asa cum am mai spus, ii ascultam cu placere in perioada adolescentei, era o trupa des pusa la chefuri iar cu a lor Diane multe…idile s-au infiripat, ca sa zic asa 🙂 Desi mi-au placut foarte mult piesele care i-au facut celebri, nu m-am intrebat ce s-a intamplat cu ei atunci cand n-au mai fost difuzati des si nici cand la chefuri nu mai erau in heavy rotation.

Foarte putina lume la concertul lor iar majoritatea cereau Diane si Nowhere. Deci nu-s singurul in situatia descrisa in paragraful anterior. Cele doua piese au fost cantate abia la sfarsit, la bis. Una peste alta a fost un concert de care aveam nevoie. Dupa atata electro a fost binevenita o cura de rock d’ala 🙂

Cand voi ajunge acasa o sa postez si materialele video dar pana atunci avem cateva fotografii

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

7 Comments

  1. Roxa

    “Totusi numarul celor prezenti la concertele de ieri e mult mai mic fata de anul trecut.” – pardon ? :)) Ieri era abia joi. De azi incolo incepe nebunia. Plus ca sunt mult mai multi oameni decat in prima zi a festivalului de anul trecut. Poate daca stateai mai mult de 3 piese la un concert iti dadeai seama de asta… Iar faptul ca s-au vandut mult mai multe bilete inseamna ca, teoretic, trupele au fost alese mai ok anul asta. :]

    1. Ciprian Alexei

      Da, numarul celor prezenti la concertele din prima zi a fost, dupa umila mea parere, mai mic decat in aceeasi perioada a editiei trecute. Anul trecut festivalul a avut 3 zile si in fiecare zi a fost o trupa mare, respectiv un dj care a adunat multi oameni.

Comments are closed.