Cum o fo’ festivalul Nova Rock de la Nickelsdorf

La inceputul lunii am oferit un bilet pentru toate cele 3 zile ale festivalului Nova Rock de la Nickelsdorf. Desi a fost cam din scurt, Roxana, castigatoare biletului, impreuna cu prietena ei Cristina au ajuns in Austria la festival si acum, dupa ce s-au linistit 🙂 ne-a trimis cateva impresii si fotografii. Va rugam sa fiti indulgenti cu fotografiile deoarece fetele au avut doar bilet de intrare si nu acreditare. Au fotografiat si ele ce au putut si de unde au putut 🙂

Daca inca nu ai fost la un festival inafara tarii, acest festival rock al austriecilor e perfect ca sa iti deschida apetitul pentru altceva, pentru good live music, pentru a cunoaste mentalitati diferite, pentru a aprecia o organizare buna si nu in ultimul rand pentru evidentul motiv de a vedea monstrii sacrii ai muzicii rock care se perinda de cativa ani deja pe scena acestui festival.

E cu totul altceva decat poti vedea pe plaiurile noastre, totul se intampla la o alta scara, cu alt entuziasm si un adevarat cult pentru acest gen de muzica si acest gen de manifestatii. E clar de vazut, trait, simtit acest nova al rockului.

Anul acesta au urcat pe scena Rammstein, cu faimoasele efecte luminoase si efecte vizibile de euforie aduse publicului, reusind sa ii puna in miscare pana si pe acei nemti rigizi care intr-o prima faza ascultau si simteau muzica lor fara nici o tresarire. Cred ca e inutil sa le mai aduc cuvinte de lauda, e clar, un concert Rammstein nu are cum sa iasa prost si marcheaza.

O alta trupa care nu mai are nevoie de prezentare, Green Day, ne-au tinut in suspans peste o ora din cauza unei furtuni care a creat haos in marea de oameni dar s-au revansat printr-un show memorabil si incredibil de interactiv cu publicul, plin de Billie si de haz si trecand publicul prin fiecare album de-al lor cate putin. Go go Billie, when u come around again?!

Bun. Am sarit probabil peste multe alte trupe importante de care ati vrea sa stiti cum au prestat. Bine. Au prestat bine. Dar m-as intinde prea mult daca v-as spune tot. Go see them!

Urmatoarea zi: “A Day To Remember”. Excelenti. Un rock alternativ care m-a tinut in fata scenei cu riscul unei insolatii. Da, a fost o canicula crunta dar sa nu aducem aspecte negative in aceasta nova povestire. Cert e ca oricum acest lucru nu a tinut de organizare si organizatori.

Fuga la cort, fuga inapoi la Deftones.

Desi sonorizarea parca parca a scartait o idee , nici nu mai conta. Era Deftones. Era DEFTONES!!! Era o trupa pe care nu credeam sa o vad intr-un viitor apropiat sau indepartat asa ca am putut sa fac abstractie de orice aspect negative si am trait showul aclamand alaturi de acei mii de oameni care stiau despre ce e vorba. Chino. Deftones. Change.

Gata. Bis. Bis. Bis. Chiar gata. Extaz , sudoare si un zambet satisfacut pe fetele tuturor. Rock on. Uber alles Novarock!

Fuga repede spre cealala scena, spre electricii Prodigy care au reusit performanta sa ridice acea mare de oameni care se afla in public, in aer. Poate si pentru ca era penultimul concert, poate si pentru ca si-au ales extraordinar de bine piesele, era o transa din care nu te lasau sa te detasezi. Au fost perfecti. Desi i-am mai vazut cu cateva ocazii, m-au surprins din nou. In bine. Keith si Maxim stiu sa dinamiteze publicul.

Si au urmat punkerii de la Beatstakes. Mie personal imi plac, au acel stil aparte de ludici care stiu muzica. Au incheiat festivalul intr-o nota nemteasca si artificii dupa care intr-un mod imprevizibil a inceput o furtuna. La fix. Pana si ploaia e nemteasca acolo.

Atat. Waiting For Attending Novarock 2011!!!

Nova Rock Nickelsdorf Nova Rock Nickelsdorf Nova Rock Nickelsdorf Nova Rock Nickelsdorf

Nova Rock Nickelsdorf Nova Rock Nickelsdorf Nova Rock Nickelsdorf Nova Rock Nickelsdorf

Nova Rock Nickelsdorf Nova Rock Nickelsdorf Nova Rock Nickelsdorf Nova Rock Nickelsdorf

Nova Rock Nickelsdorf Nova Rock Nickelsdorf Nova Rock Nickelsdorf