Balkanic Zeppelin by Mike Godoroja şi Marius Mihalache

Am văzut în line-up-ul festivalului Peninsula din acest an pe Mike Godoroja & Blue Spirit feat. Marius Mihalache şi mi-am amintit de un mail primit zilele trecute şi pe care nu l-am băgat în seamă. Persoanele care se ocupă de PR-ul trupelor, de partea de comunicare cu media, sunt total pe din afară când vine vorba de utilizarea calculatorului şi a internetului. Nu există nici o scuză pentru a trimite mail-uri cu ataşamente de 9MB, arhive .rar şi fişiere .cdr

mike godorojaUn astfel de mail conţinea şi câteva informaţii despre proiectul Balkanic Zeppelin a lui Mike Godoroja şi Marius Mihalache. Nu am găsit un site dedicat acestui proiect iar siteul godoroja.ro este un mare link spre contul mikeandbluespirit de pe YouTube unde puteţi vedea câteva secvenţe din diverse concerte, la fel ca şi cele de mai jos. Ca şi consumator de Zeppelin am ridicat o sprânceană când am auzit de acest proiect. Am o problemă cu cover-urile pieselor care-mi plac foarte mult. Până acum doar KLB Trio mi-a produs o surpriză foarte plăcută cu piesa Money de la Pink Floyd. Să cânţi orice la ţambal (un instrument extraordinar de altfel) folosind elemente balcanice, rezultă succes garantat în rândul maselor.

Marius MihalacheUn spectacol care a depasit granitele tarii devenind propunere pentru festivalurile internationale. Plecand de la albumul NO QUARTER si trecand prin esenta de blues a anumitor piese din catalogul de aur al grupului Led Zeppelin, Mike Godoroja si colegii de la Blue Spirit exploreaza taramul exhaustiv al blues-ului si elementele de fuziune etno ale muzicii formatiei Led Zeppelin.

Proiectul BALKANIC ZEPPELIN este un “NOU ZEPPELIN” , un teritoriu  vast ca modalitate de expresie, deschis multor drumuri noi si mai ales foarte actual. Geniul muzical al celor patru “zeppelini” a lasat libera creatia lor de orice constrangere, iar Blue Spirit (Mike Godoroja, Ian Chepa, Marian Mac Aciobanitei, Vali Vatuiu) alaturi de un adevarat vrajitor al tambalului, Marius Mihalache, daruiesc publicului intr-un show de neuitat, sentimente noi, nemaiintalnite.

Vineri, 25 Iunie, la Louis Cafe din Oradea, Mike Godoroja şi Marius Mihalache vor susţine un concert. Va începe la ora 23 iar preţul unui bilet este de 20 lei. Pentru 30 de lei veţi primi şi un CD. Nu ştiu dacă Sâmbătă sau la Peninsula o să cânte alături de Dan Iliescu (sper să o facă) dar până atunci vă propun spre vizionare următoarele 2 clipuri:

PS De ce când îl văd şi-l ascult pe Mike Godoroja am mereu senzaţia că am în faţă un contabil care face karaoke?

7 Comments

 1. Stanjenel

  Eu pe Mrius Mihalache am avut placerea sa-l vad prima data in viata mea acum vreo 2 ani, la Festivalul de Jazz de 3 zile ( free open jazz !!! ) din cadrul zilelor targu-muresene si mi-a placut foarte mult. Asta e cel mai frumos lucru ce se intampla pe la noi in cadrul zilelor targumuresene.

 2. gabi b.

  Asa, din clipuri, pare un proiect corect, care insa n-aduce absolut nimic nou decat tambalul lui Mihalache, e un fel de marie cu alta palarie…

  Ma-ntreb daca “festivalurile internationale” au acceptat “propunerea”?

 3. Petru

  Mike Godoroja & Blue Spirit si Marius Mihalache vor canta VINERI, 25 iunie, ora 23 la Louis Cafe din Oradea.

 4. Renato Bombardier

  Eu pe Marius Mihalache am avut placerea sa-l vad prima data in viata mea acum vreo 2 ani, la Festivalul de Jazz de 3 zile ( free open jazz !!! ) din cadrul zilelor targu-muresene si mi-a placut foarte mult. Asta e cel mai frumos lucru ce se intampla pe la noi in cadrul zilelor targumuresene.

Comments are closed.