The Wall World Tour 2010/2011 – by Roger Waters

De departe cel mai important eveniment muzical pe plan mondial al acestui an (probabil si de anul viitor)  este turneul The Wall World Tour pe care Roger Waters il va incepe pe 15 Septembrie in Toronto.

Roger Waters - The Wall World TourWhy am I doing the Wall again now?

I recently came across this quote of mine from 22 years ago:

“What it comes down to for me is this: Will the technologies of communication in our culture, serve to enlighten us and help us to understand one another better, or will they deceive us and keep us apart?”

Fanii Pink Floyd si acum discuta aprins pe marginea subiectului Syd Barett Vs. Roger Waters Vs David Gilmore (ordinea in care i-am enumerat nu conteaza) insa eu am refuzat mereu sa ma implic in astfel de polemici. In ultimele 3 decenii actul muzical la nivel global are constant un trend descendent. In topul 200 Billboard de la sfarsitul lunii Mai a anului 1970, regasim pe primul loc pe Paul McCartney iar Jimi Hendrix sau The Beatles sunt in primii 10. Anul acesta il are pe locul 1 pe Justin Bieber. Idiocracy devine pe zi ce trece un film documentar! So…Welcome to the machine!

Pe 14 Aprilie 2007, Roger Waters a sustinut un concert in Budapesta. Locuiam la granita cealalta a tarii, granita aia nu foarte prietenoasa si din varii motive nu am putut ajunge la concert. A fost George (poate o sa va povesteasca si voua) si-mi amintesc ca vreo 3 zile dupa concert nu a dat nici un semn de viata 🙂

Asa cum am zis, turneul incepe in Canada iar in Europa va debuta pe 21 Martie 2011 la Lisabona si se termina pe 6 Iunie in Elvetia. Pana acum turneul european va cuprinde:

Roger Waters - The Wall World TourPortugalia – 21 Martie 2011 in Lisabona
Spania – 25 si 29 Martie 2011 in Madrid si respectiv Barcelona
Italia – 1 si 2 Aprilie 2011, ambele concerte in Milano
Olanda – 8 Aprilie 2011 in Arnhem
Ungaria – 22 Iunie 2011 in Budapesta pe Sports Arena
Cehia – 15 Aprilie 2011 in Praga
Polonia – 18 Aprilie 2011 in Lodz
Rusia – 23 si 25 Aprilie 2011 in Moscova si St. Petersburg
Finlanda – 27 Aprilie 2011 in Helsinki
Norvegia – 30 Aprilie 2011 in Oslo
Suedia – 4 Mai 2011 in Stockholm
Danemarca – 7 Mai 2011 in Copenhaga
Marea Britanie – 11, 12 si 17 Mai 2011 in Londra pe O2 Arena iar pe 20 si 21 in Manchester
Irlanda – 23 Mai 2011 in Dublin
Belgia – 27 Mai 2011 in Antwerp
Franta – 30 Mai 2011 in Paris
Germania – 3 Iunie 2011 in Mannheim, pe 10 in Hamburg, 15 in Berlin iar pe 18 in Dusseldorf
Elvetia – 6 Iunie 2011 in Zurich

(Vezi Later Update de la sfarsitul articolului)

Pentru turneul din America de Nord gasiti detalii aici Pretul unui bilet pentru concertele din Europa nu se cunoaste inca. In Statele Unite se porneste de la 71$ si ajunge la 1.680$. Pretul biletelor de la concertul lui Roger Waters din Budapesta din 2007 a fost intre 200 si 300 de lei

Later Update

Am primit un comunicat de presa ce anunta reprogramarea concertului din Budapesta si amanarea datei in care se vor pune in vanzare biletele.

Hello,

Earlier this week we sent you a notice about the Roger Waters The Wall Live show at the Sports Arena in Budapest, Hungary. We have just learned that the date of this show has changed to June 22, 2011.

The RogerWaters.com presale for this show, previously intended to begin on Monday, August 1, has now been postponed. We are working to reschedule that presale now, and we will let you know when a new date and time have been set.

We apologize for the inconvenience.

Nu doar concertul din Budapesta a fost reprogramat. Mai jos aveti o lista cu reprogramarile dar si cu noi concerte ce vor avea loc in Europa.

Italia – 5 aprilie 2011 in Milano
Olanda – 9 Aprilie 2011 in Arnhem
Polonia – 19 Aprilie 2011 in Łódź
Marea Britanie – 14 si 15 Mai 2011 in Londra pe O2
Irlanda – 28 Mai 2011 in Dublin
Belgia – 28 Mai 2011 in Antwerp
Elvetia – 7 Iunie 2011 in Zurich
Germania – 4 Iunie 2011 in Mannheim

20 Comments

 1. Alexei Ciprian

  Due to logistical problems, ticket pre- and onsale is postponed until further notice. Thank you for your understanding!

  Deci inca nu se vand. O sa anuntam cand se vor vinde si de unde se pot cumpara. Probabil tot de pe ticketpro.hu

 2. Cristian

  Salutare tuturor fanilor acestui magnific om !
  Astazi dupa-amiaza am luat doua bilete pentru spectacolul de la Budapesta.
  Intrati pe ticketpro.hu, va faceti un cont si luati bilete ! Aveti optiunea – minunata inventie ! – de e-ticket – in 5 minute aveti biletele in mana !
  Ne vedem la anul la Budapesta !

 3. Octavian

  Roger Waters a pornit la drum. Primul concert a fost pe 15 septembrie in Toronto.
  Informatii despre concert si imagini gasim aici http://www.rock4u.net/
  Mi se pare ca tot aici exista un link pt biletele concertului din Ungaria de anul viitor.

  Cele bune,
  Tavi

 4. Matei DONEA

  Roger Waters, David Gilmour si Pink Floyd au marcat existenta ultimelor generatii. Ii consider “spargatorii comunismului”, putandu-i aseza in galeria de onoare a istoriei ! Inca o data regret ca suntem atat de insignifianti si marile evenimente ale show bizz-ului nu sosesc la noi decat la “apusul carierei”. Pink Floyd nu va apune niciodata si niciodata nu va veni in Romania. Lansat in 1979, dublul album “The Wall”, a zdruncinat comunismul iar in 1990 i-a asezat piatra de mormant pe zidul Berlinului.

  Cu tehnologia moderna, “The Wall” renaste in “The Wall World Tour 2010 – 2011” ! Turneul a inceput in septembrie la Toronto – Canada si se va incheia in 2011 la Zurich – Elvetia.

  Cel mai apropiat “popas” de Romania va avea loc in 22 iunie 2011 la Budapesta, capitala Ungariei urmand sa gazduiasca una dintre ultimele reprezentatii din cadrul turneului.

  Pentru inegalabilul spectacol “The Wall” de la Budapesta si cu contributia organizatorilor acestui turneu, site-ul politicienii.ro incearca sa organizeze o deplasare a fanilor romani in Ungaria. Pentru detalii si organizare va invitam sa ne contactati cat mai repede, dupa data de 1 ianuarie 2011, iar daca acest eveniment inseamna ceva pentru tine, transmite mai departe.

 5. oati33

  Daca sunteti din Romania puteti merge la Bekescsaba. Din Arad dus intors pretul unui bilet de tren a fost de 28 de lei. Si a meritat. Mi-am cumparat 2 bilete pentru Budapesta. Deci decat sa dati bani pe curier va iese mult mai ieftin o mica excursie. (Tear down the fuckin wall)

 6. M.

  Oare mai sunt bilete? …Oati33, de unde mai exact ai luat bilete din Bekescsaba? Imi poti spune, te rog, numele magazinului? Mersi!

 7. bam

  Mai sunt doar in picioare, chiar in fata scenei, noi am luat ultimul din categoria bilete pe scaun (din pacate numai unul mai era), intra pe budapestarena.hu are html version english, te directioneaza catre ticketa.hu iara colo alegi “jegyrendeles” iti mai apare kat.1 allohely, selectezi nr de bilete apesi “hozzaadas” dupa care “vasarlas” te inregistrezi, nu e prea complicat se subintelege chiar daca nu intelegi multe. spor!

 8. roger

  Eu voi fi prezent la concert. Daca doreste cineva sa afle detalii despre locatie, deplasare, posibilitati de cazare sau alte informatii despre Budapesta, il rog sa lase un mesaj aici. Cunosc foarte bine zona arenei Papp Laszlo.

Comments are closed.