Secret Chiefs 3- mini turneu romanesc ?

E o band pe care cred ca nu o sa am ocazia sa il vad live vreodata. Sa dea Domnu’ sa ma-nsel! De fapt un super-band. Ii zice Mr. Bungle. Poate singurul din peisajul ultimilor 25 de ani cu o componenta stelara (Them Crooked Vultures mi se par o gluma ieftina): Mike Patton, Trey Spruance, Trevor Dunn, Danny Heifetz si Clinton “Bär” McKinnon. Ma multumesc sa le ascult discurile si inregistrarile din concerte.

Ce e misto, insa, e faptul, ca Trey Spruance isi continua dementa si trip-ul mistic muzical in Secret Chiefs 3. In diferite combinatii si arome, unele mai gustoase decat altele. S-au pus in caravana proprie din 28 aprilie si o tin tot asa pana in 6 iunie prin Europa, Turcia si Israel.

Si, ce ne intereseaza mai mult, au trei show-uri in Romania: Timisoara, Bucuresti si Alba Iulia. Da, ALBA IULIA, la zilele orasului. Acum stiu cu ce o sa asociez albigenzii romani de cate ori trec prin orasul animat o singura zi pe an! Bravo!

Concertul din Timisoara, 4 mai, este anuntat pe MySpace-ul lor, si are si un eveniment creat pe last.fm dar locatia respectiva nu confirma asa ceva. Tipic romanesc. Eu sper sa se tina sa nu bat degeaba 180 km. Daca voi stiti ceva sigur referitor la concertele din Timisoara si Alba Iulia, hai la comentarii!
In deschidere vor fi FAT32 și Congs for Brums, biletul 10-20 RON, orele 22:30.
Later Edit: Avem confirmarea pentru evenimentul din Timisoara. Este organizat de Fundatia Jazz Banat si Radio Campus 100FM.
Si comunicatul de presa aferent:

Fundația Culturală Jazz Banat si Radio Campus prezintă:

SECRET CHIEFS 3
FAT32,
CHES SMITH

4 Mai 2010 la SETUP Venue, ora 20.00

Intrare: 15 RON, studenți 10 RON

SECRET CHIEFS 3 (San Francisco , USA)
Secret Chiefs 3 este o trupă al cărui frontman este Trey Spruance, fost chitarist la Faith No More şi Mr. Bungle. O trupă atât de experimentală încât e mereu o surpriză ce gen de oameni apar la concertele acestora, pentru că Secret Chiefs 3 încorporează în muzica lor elemente de surf-rock, metal, jazz, electronica, muzică de film, muzică persană, etc. Pentru că o sumedenie de muzicieni s-au alăturat şi au părăsit trupa SC3 de-a lungul timpului, ar fi tras de păr să numim vreuna din componenţele trupelor de până acum, o componenţă „stabilă”, sau „de aur”. Sincer, sunt una din acele trupe despre care auziţi aşa multe ciudăţenii, încât trebuie să-i vedeţi live ca să vă convingeţi căt sunt de bani.

FAT32 (France)
Componenţa? Doar doi membri: Anthony Capelli şi John Kaced. Provenind de sub egida casei de discuri Gaffer Records, FAT32 prestează o muzică nu tocmai destinată tuturor perechilor de urechi… nu degeaba aceştia îşi descriu pe Myspace muzica drept o amestecătură de Swing, Thrash Metal şi Electronica. O trupă ciudată de Noise Rock… în sensul acela ultramega bun!

CONGS FOR BRUMS (Brooklyn)
Unul din foştii baterişti ai trupei Secret Chiefs 3, Ches Smith  scrie partituri de percuţie pentru trupe de Jazz, Big Band şi Rock. Printre trupele cu care Ches s-a încurcat de-a lungul vremii se numără Good for Cows, Marc Ribot’s Ceramic Dog, Secret Chiefs 3, Ben Goldberg, Xiu Xiu, 7 Year Rabbit Cycle precum şi propriile lui proiecte, Congs for Brums şi These Arches. Un singur om… atâtea proiecte… sună palpitant, nu? Vă asigur că Ches este chiar mai mult de atât. Mai ales live!

In Bucuresti vor fi in urmatoarea zi, 5 mai in Club Control , iar in 8 mai o sa revina in Romania, la Alba Iulia, cu ocazia festivalului Play for May.

2 Comments

  1. Victor Parau

    Am primit mail de la WebofMimicry (labelul trupei): ”Yes I have been told by our booking agent that Timisoara, Romania show is 100% confirmed! It is definitely happening! I think the venue is just slow at announcing it on their website – but it is confirmed! Thanks!”

Comments are closed.