We had a dream

Ken Vandermark & Paal Nilssen-LoveSingurul loc din Oradea unde “se întâmplă” în mod regulat jazz este JazzLand-ul de la Posticum. După posibilităţi şi disponibilităţi, măcar o dată pe lună, ne este oferită porţia de jazz. Unii vin din curiozitate, alţii sunt “clienţi” fideli. De multe ori concertele se desfăşoară în două părţi iar la pauză mulţi pleacă. Poate au altă treabă, poate nu le-a plăcut, poate vor altceva. Noi am mers pe ideea că vor altceva, că vor ceva nou, ceva care să-i scoată din rutină. Şi nu ne-am înşelat.

Ken Vandermark & Paal Nilssen-LoveDupă ce am văzut concertul de la Sibiu susţinut de duo-ul Ken Vandermark – Paal Nilssen-Love şi luând în considerare reacţiile celor care au fost la cele 2 concerte din Bucureşti, eram convinşi că şi la Oradea vom avea parte de un show de excepţie. Emoţiile au fost vis-a-vis de public, de modul în care vor primi acest concert de free jazz. Nici când am văzut că sala e aproape plină nu ne-a scăzut intensitatea emoţiilor. Mi-a fost frică de pauză, doream să nu se mai termine prima parte a concertului. Dar într-un final a venit şi pauza şi spre marea noastră bucurie, numărul spectatorilor ce au revenit în sală pentru a doua parte a concertului, nu s-a micşorat. Ba parcă erau mai mulţi şi mult mai interesaţi de ce va urma decât erau la începutul concertului 🙂 Şi abia atunci am răsuflat uşurati.

Ken Vandermark & Paal Nilssen-LoveVrem să mulţumim din suflet spectatorilor. A fost un public extrordinar iar acest lucru l-au simţit şi artiştii care au dat tot ce aveau mai bun din ei. Curgeau apele de pe Paal de parcă intrase sub duş iar Ken nu ştiu când şi cum reuşea să respire. După concert, când toată lumea a plecat acasă şi am străns instrumentele şi scaunele, ne-am aşezat să ne tragem sufletul. Cinci oameni în sala goală, fiecare cu câte o bere în mână. Ken şi Paal nu conteneau să se minuneze de publicul pe care l-au avut la Oradea.

Încă o dată dorim să le mulţumim tuturor celor care au venit. Ne-am convins că există şi la Oradea public pentru muzica creativă şi acest lucru ne dă mari speranţe privind viitoarele proiecte. Sperăm ca în curând să vină lumea la evenimentele din Oradea la fel cum se duc şi-n Sibiu sau în Timişoara.

Dorim să mulţumim şi presei locale, Adevărul şi Bihoreanul, care au considerat interesantă şi utilă pentru comunitate iniţiativa noastră şi au scris despre ea. Dar şi celor doi parteneri ai acestui eveniment: Proges şi ClasMotor.

Şi da, am pus Oradea pe harta de jazz a ţării! Dar fără voi, cei care aţi venit la concert, n-am fi reuşit!

Foto by Darius