De la fado la fado, Melatonina din 1 martie

Uneori sa fii pus intr-o situatie dificila, poate avea urmari extrem de placute. S-a intimplat chiar de martisor ca prof. Mihai Maci sa-si onoreze promisiunea de anul trecut. Un bonus, care pe linga imaginarul snur alb-rosu, a debutat cu durere, amaraciune si pasiune. Adica exact esenta lusitana la superlativ – AMALIA RODRIGUES. Continuare in rosu-passion cu aroma mediteraneana – SAVINA YANNATOU. Despre timp si despre clipa si-a tinut disertatia JORDI SAVALL, cit despre bucuria, savoarea si sfintenia discutiei va puteti convinge singuri. Binecuvintarea vine si de la HARIS ALEXIOU. In “POST -SCRIPTUM”(sonor) e tulburatoarea CRISTINA BRANCO, pentru ca cercul sa se inchida : de la fado la fado.

P.S.-ul (in litere) reda diafan si plutitor descrierea sufletului unei femei: “Sint singuratatea unui templu la ora la care il inconjoara ceata serii.” In mister rezida forta,nu-i asa, Doamnelor ?

3 Comments

 1. Ramona,jud.MS.

  D-le Dajka, imi permiteti s-o adaug in sticluta cu esente lusitane si pe Dulce Pontes? Va rog imperios,sa inregistrati pe acest site si emisiunile Jazz&Blues Nights. In emisiunea din 09.03.a.c.,la un moment dat,ati difuzat o piesa: “Twenty-nine dollars“,cine este vocea?
  Sanatate si intelepciune!

 2. Attila

  D-na/D-ra Ramona, adaugarea portugheza este mai mult decit permisa. Legat de emisiunile de marti seara, cred ca nu depinde (doar) de mine…oricum le sint f indatorat lui George si Cipri pt ajutorul si initiativa lor…Piesa cu pricina ii apartine Unchiului “terrible” Tom, dar in varianta difuzata a fost LAURA FEDELE, discul e un FEMALE TRIBUTE TO TOM WAITS…l-am primit cadou…nu stiu nimic despre el, iar cel ce mi l-a dat stie cam tot atitea(l-am intrebat)…mai apar pe album si: MARIANNE FAITHFULL, DIANA KRAAL, JOAN BAEZ, NORAH JONES si TRACY BONHAM…si inca vreo 15 domnite…
  Va multumesc frumos pt urari si va fac o marturisire: cind in urma cu multi ani am inceput sa fac radio, unul dintre foarte putinele motive care m-au impins a fost chiar pt ceea ce mi-ati oferit Dvs si cei ca si Dvs…
  Namaste !

 3. Ramona,jud.MS.

  D-le Dajka,apreciez explicatiile concise notand Tom Waits, si pledez,in continuare,in favoarea postarii pe net a emisiunii respective.Apelului meu,cu siguranta,vor subscrie si alte persoane!
  Cat despre ATITUDINE,precum bine ati punctat,este RECIPROCA!…fiind convinsa ca multi dintre noi ne cautam repere, pentru a supravietui in degringolada,haosul in care ne invartim zilnic.
  Reverentele mele!

  P.S. Cu scuzele de rigoare,pentru abordarea putin insipida,dar onesta!(aceea cu sms-ul!)

Comments are closed.