Harry Tavitian la Moszkva

Aşa cum vă povesteam când am anunţat concertul Roots, pe Harry Tavitian l-am văzut ultima oară acum 3 ani în Iaşi în cadrul concertelor “Jazz în cartier”. Am fost foarte dezamăgit de acel concert dar nu din cauza lui Harry. Chiar dacă un concert jazz nu este atât de costisitor precum orice trupă de 2 lei sau vreo fufă care face un playback ordinar, foarte greu se găsesc bani pentru organizare, sponsorii nu se îngrămădesc deoarece nu au expunere suficientă (cantitatea bate calitatea) şi atunci faci orice pentru un pumn de bani. Aşa a fost şi-n Iaşi când mai mult de 3/4 din spectatori erau invitaţi fiind angajaţi ai companiilor care au sponsorizat concertul dar care nu aveau nici o treabă cu ce se întampla acolo. Încărcând cârciuma cu astfel de specimene, foarte multe persoane au ajuns să se îngrămădească pe holuri pentru a prinde câteva acorduri.

Asta nu este singurul concert a lui Harry Tavitian la care am fost şi m-am enervat. La o a-nu-ştiu-câta ediţie Stufstock, în timpul concertului a rămas fără curent iar sonorizarea era la pământ. Cel puţin în zona în care stăteam nu se auzea nimic.

Sper că pe 13 Martie o să reuşesc într-un final să-l ascult live aşa cum se cuvine pe Harry Tavitian, unul dintre cei mai buni jazzmani din ţara noastra. Concertul are loc cu ocazia deschiderii barului Moskva Caffe (ex Club Tempo) de pe strada Moscovei nr. 8, vis-a-vis de Filarmonica. Frecventez de câteva săptămâni acest club chiar dacă încă nu este amenajat corespunzător, nefiind deschis oficial. Concertul nu este gratuit dar 10 15 lei (adică un pachet de ţigări) nu ar trebui să fie o problemă.

Mai jos puteţi urmări câteva secvenţe din concertul de la Iaşi. imaginea nu este foarte buna dar conditiile de filmare nu au permis mai mult.

10 Comments

  1. Adrian Oegar

    Tavitian a fost la Oradea de doua ori pe scena teatrului ,prima data solo iar a doua oara in aceeasi locatie impreuna cu Iordache. Artistii adevarati merita o astfel de locatie , din pacate insa de multe ori tre sa-si tina concertele in conditii improprii . Din punctul meu de vedere in aceasta categorie intra si marile stadioane.

  2. Ciprian Alexei

    Din pacate sunt oradean doar de 2 ani si daca aceste concerte au fost inainte de 2008, nu aveam cum sa-i vad. Dar mi-ar fi placut foarte mult. Daca au fost dupa 2008 inseamna ca de organizarea lor s-au ocupat niste “meseriasi”, aceeasi care ne-au determinat sa facem acest site.

  3. gabi b.

    @adrian oegar: Tavitian a fost la Oradea de mai multe ori, chiar pe scena teatrului. A fost pe scena teatrului, de exemplu si in 16 decembrie 1989, cu Stroe. A prefigurat Revolutia!

Comments are closed.