A murit Kamocsa Bela, membru fondator Phoenix !

Unul din membrii fondatori ai Phoenix-ului, KAMOCSA BELA s-a dus dintre noi. Liderul grupului Bega Blues Band, unul dintre cei mai buni organizatori de festivaluri si promotori ai muzicii bune a mers azi la 13:30 la Marea Intalnire. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Si putin istorie video:

Cine a fost Bela Kamocsa?

De numele lui Kamocsa Bela se leaga indisolubil istoria muzicala a Timisoarei din ultimii 50 de ani. in 1962, el a fondat, impreuna cu Moni Bordeianu, Nicu Covaci, Claudiu Rotaru si Pilu stefanovici, legendara trupa Phoenix, cu care a cantat pana in 1971.  Un an mai tarziu, incepe sa cante jazz in cadrul formaţiei Gramophon, pana in 1976, cand colegii de trupa, Paul Weiner si Puba Hromadka, pleaca  in Germania. In 1978 reformeaza Gramophon, de data asta cu Doru Apreotesei, Misi Farkas si Liviu Butoi. 1982 este momentul crucial la care, impreuna cu Johnny Bota, Kamo decide formarea trupei Bega Blues Band, adevarata marca identitara a Timisoarei muzicale, in cadrul careia a continuat sa cante pana la sfarsitul vieţii. In pofida bolii care il macina si a riscului de care era perfect constient, Kamocsa Bela a susţinut cu BBB & Friends, in cadrul Galei Blues Jazz 2009, unul dintre cele mai infocate si memorabile recitaluri muzicale ale carierei sale.

sursa

6 Comments

 1. Pundichi Otilia

  “Fie să renască (…), curăţit prin jar, din cenuşa-i proprie şi din propriu-i scrum, astăzi ca şi mâine, pururi şi acum”
  Drum drept in LUMINA!

 2. Adrian Oegar

  Dumnezeu sa-l odihneasca !
  Am avut ocazia de mai multe ori sa-l ascult cu BBB, plus emisiunile TV cu caracter de initiere pe care le-a avut la TVR Timisoara .
  A fost un om adevarat .

 3. ELISABETH L. OCHSENFELD

  Sint nascuta in 1951 la Timisoara in Elisabethin. Kamo este un reprezentant al generatiei noastre si o sa ne ramina alaturi atita timp pina cind si noi la rindul nostru vom ramine alaturi de cei care ne vor urma in lumea artelor.

  CONDOLEANTE FAMILIEI INDOLIATE

Comments are closed.