Ambuscada Riff

Asa cum am promis, am dat curs invitatiei si am fost aseara la concertul trupei Riff. E prima oara cand ii vad si cand ascult mai mult de o piesa. Stiam doar melodia Regele soselelor.

Toata seara am avut senzatia unui concert la caminul cultural din Faurei. Spectatorii au umplut sala in proportie de 80% si au asistat la un concert rock stand frumos in scaune. Cei mai rebeli dintre rockeri isi tremurau timid piciorul. Eu nu sunt incantat de concertele rock din scaun. Nu zic ca trebuie sa-ti rupi picioarele si sa-ti spargi capetele energia muzicii rock trebuie eliminata cumva.

Chiar daca cei de la Riff is cam trecuti de a 2-a tinerete, spectatorii erau in mare parte tineri si foarte tineri iar unii chiar stiau versurile. O mare parte din versurile lor mi-au creat un disconfort psihic si am incercat sa ma concentrez asupra partii instrumentale care mi-a placut foarte mult. Versurile imi aduceau in minte imagini optzeciste cu Adrian Paunescu pe stadion si victoria omului nou.

Ma fascineaza trupele care se incapataneaza sa mearga in aceeasi directie si care, la un anumit interval de timp, scot un album ce contine o melodie ce vorbeste despre un nou inceput. Uneori chiar numele albumului are legatura cu acel nou inceput si mie-mi plac oamenii care au convingeri.

Daca melodiile interpretate de Florin Grigoras nu m-au incantat, cele interpretate de Cosmin Crutiu mi-au placut foarte mult. Cosmin canta cu Riff doar de vreo 10 ani. Fata de coregrafia foarte repetata inainte, prestatia lui Cosmin mi-a dat senzatia de natural, de firesc. Cu siguranta ca daca-l vedeam pe strada sub nici o forma n-as fi zis ca el canta rock.

3 Comments

  1. gabi b.

    Absolut infiorator! Intr-adevar, un feeling de local de pe vremea lui ceasca… Nu stiu, da’ la varsta asta sa cinti in halul asta de anacronic mi se pare usor infantil. Dar, vorba aia, daca exista cerere inseamna ca o fi ceva de ei…

  2. christi

    Am fost la concert, excelent.
    Rock and roll adevarat. La fiecare piesa a fost anuntat anul in care a fost compusa si contextul, o parte de istorie a rock-ului ramanesc.(vezi pe site-ul lor http://www.riff-grup.ro ce au facut oamenii astia din 1970 pana acum …)
    Apropo, concertul a fost pentru lansarea noului lor disc AMBUSCADA, nu ati surprins nicio piesa noua. Eu am retinut FARA UN CUVANT, iar din cele vechi DOI STRAINI.

Comments are closed.