Grigore Leșe și sărbătorile creștine

Tu Zamfiro, tu Lenuțo și tu Doino, ia țâpuliți la a lu’ Leșe din Lăpuș să le facem o mândră cântare ăstora din Oradea Mare, miercuri pe la întunecare la cea Filarmonichie a lor! Și dacă o vrea și tanti Teodora și a lu’ Nechifor nană să vie, să să scoboare și ele către ciocoii ăiștia orădeni.

Miercuri seară, 16 decembrie, la Filamonica din Oradea, de la orele 18, mă duc să mă bucur de Sărbători. Împreună cu Grigore Leșe, Doina Lavric, Teodora Șerban, Zamfira Mureșan, Lenuța Purja, și Lorena Nechifor. Cu cântece de sărbătoare și colinde autentice românești precreștine. Mai ne spălăm de păcate și ne dezintoxicăm de prostiile de care sunt pline străzile urbei în această perioadă.

De Grigore Leșe numai de bine, când îl prind la radio, până nu se gată emisiunea nu pun mâna pe buton. Îi respect munca și autenticitatea. Nu îmi dau seama ce îl motivează pe omu’ ăsta. Nici nu mă interesează foarte mult atâta vreme cât mă duce în alte timpuri unde mă simt bine în cele câteva momente ale unui an.

Ia băgați o ureche, “Nu-i lumina nicari”:

3 Comments

  1. Pundichi Otilia

    Otilia :DAAAAAAAAAAAAAAAA. Iubesc ce face omul asta pentru noi romanii. Si muzica pe care o canta atat de bine. Un adevarat profesionist. La mai multi ca el!

    Si ca sa-ti raspund la remarca “Nu îmi dau seama ce îl motivează pe omu’ ăsta.” – cand stai pe un filon de aur si constientizezi asta, te motiveaza. Cand ti-e dor de ai tai, te motiveaza. Cand stii ca poti si Dumnezeu iti da chiar si mai mult, te motiveaza. Cand te respecti, te motiveaza.

Comments are closed.