Din seria Teach Me Tonight, va invitam la concertul Roots cu Harry Tavitian

Joi 12 Noiembrie 2009, ora 18.30 la sediul ICR (Aleea Alexandru 38) sunteti invitati la niste “cursuri de blues”.

Roots” este concertul de blues Harry Tavitian si care-i are ca invitati pe Vali “SirBlues” Racila (chitari si voce), Marcian Petrescu (muzicuta, voce) si trupa Legacy adica Ovidiu Turcu si Andrei Peretianu (chitara), Sabin Turcu (bas) si Tani Turcu (tobe)

Teach me tonight cu Harry Tavitian este o serie de concerte ce-si propune “sa ne poarte inapoi la radacinile jazz-ului: blues si spirituals. Muzica va surprinde câteva momente din istoria bluesului – de la worksongs, bluesul traditional pana la bluesul electric si va fi insotita de explicatii. Nu didactic, ci spontan si firesc asa cum este insusi bluesul.”

Asa cum bluesul a stat la baza jazz-ului, Harry Tavitian, la randul sau, si-a inceput cariera cu blues in 1970. Tavitian a continuat sa cante blues arhaic – aparent in totala contradictie cu jazzul de avangarda pe care l-a promovat constant. A initiat de-alungul anilor formatii de la rhythm & blues (1971) pana la blues electric – “Blues Community” (incepand cu 1985). Dupa ’90 a urmat o perioada in care a cantat din ce in ce mai putin blues, datorita invaziei bluesului comercial. Crede ca acum e timpul sa ne intoarcem la blues – muzica a libertatii interioare – ca leac al crizei umane datorata depersonalizarii sub presiunea societatii de consum.

Ultima oara i-am vazut pe Harry Tavitian si Vali Racila in 2008 la Iasi, in cadrul concertelor “Jazz in cartier“. Au fost niste concerte extraordinare. Din pacate pentru noi, concertul are loc la Bucuresti si ne este practic imposibil sa ajungem pentru a va povesti cum o fo’ dar asteptam cu nerabdare relatari de la cei care se vor duce.

Atentie! Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile. Pentru alte informatii nu ezitati sa contactati Institutul Cultural Roman la tel: 031.71.00.622, e-mail: biroul.presa @ icr.ro