“INCIDENT” la BUDAPESTA – de “ZIUA MORTILOR”

De ce sa nu-i cautam pe cei neo-progresivi printre cei vii? Micii regi de la PORCUPINE TREE, dupa aproape doua decenii de inflorituri dezvoltabile vor poposi la SALA PETOFI. 1 Noiembrie, ora 20. Cu DEMIANS in deschidere. Intrarea e 8900 Ft, aproximativ 140 lei.

Pentru cei ce cauta un altfel de progres in muzica, altul decit cel de acum mai bine de 3 decenii, au sansa sa se regaseasca in fluidul sonor care erupe din Steven Wilson & Co. Nu trebuie sa fie mainstream gen DREAM THEATER sau RUSH, ci poate fi si un melanj de culturi si electronica imbibata cu high-tech gen OZRIC TENTACLES, pentru a ajunge la un public deschis. Nu e necesar sa fii icoana-pop pentru a fi respectat, e suficient sa fii “doar” un muzician impecabil.

Din 2005, de la “DEADWING” incoace s-au mai metalizat, acum insa pun pe masa un dublu CD cu “incidente” sonore ale liderului lor iubitor de experimente, in care veti regasi de la groove-ul TOOL-ian la momente folky cu tenta YES, toate cu amprenta Porcupine Tree. Unii zic ca sint un PINK FLOYD al sec XXI, insa vocea chitaristului fondator e trade-mark. Nu e nevoie de comparatii, de ducerea mai departe a unor mosteniri. Mai degraba va ofer numele celorlalti 3 cataratori in copacul porcului tepos: RICHARD BARBIERI (keyb), COLIN EDWIN (bass), GAVIN HARRISON (drums).

Va dorim “INCIDENT”-e plutitoare!

4 Comments

 1. gabi b.

  Richard Barbieri a avut si zile mai bune, acel Rain Tree Crow din 1991, cu David Sylvian si Mick Karn. Un album superb, unic in felul lui. Oricum, “The Incident” e un album maret iar Porcupine Tree(!?) e poate cel mai inteligent grup de rock progresiv la aceasta ora.

 2. George Staicu

  da, trebuie sa fie ceva de capu baietilor astia atata timp cat King Crimson, sau mai bine zis Robert Fripp a cantat in deschiderea lor la un show prin NY, asteptam un cum o fo’…

 3. Satalin

  George,
  Fripp a fost opening act pentru Porcupine Tree si in turneul asta :
  Paris (2009.10.13);
  Bruxelles(2009.10.14);
  Hannover (2009.10.15).
  Inregistrarile sunt pe Dime.

Comments are closed.