Pere Ubu in A38, Budapesta

Luni, 12 Octombrie, trag o fuga in Budapesta la gradina zoologica, unde mi-am dat intalnire cu niste exemplare rare care nu prea isi mai servesc speciile din care fac parte; da, ma intalnesc cu David Thomas, automat si cu Pere Ubu.

Pentru ca David Thomas inseamna Pere Ubu si Pere Ubu inseamna David Thomas.

Eu, un site asa de bine pus la punct din punct de vedere al cantitatii de informatie ca al celor de la Pere Ubu, nu prea am vazut, stau pe el de cateva zile, cred ca il printez 🙂
Am vreo 10-15 minute intalnire cu David Thomas inainte de concert, sincer sa fiu singura intrebare e cea despre sensul vietii, sic:). Daca voi mai aveti ceva sugestii, n-ar fi rau sa mi le lasati aici.

Gabi Burlau a scris acum cateva saptamani o cronica a ultimului disc al celor de la Pere Ubu, “Long Live Pere Ubu!“. De e vreme, bagati un ochi si la video, acolo.

Concertul va fi pe vaporul A38, costa cat 4-5 beri in pasajul oradean.

Pentru mine, bandu asta e o chestie “cult”, alaturi de Red Krayola, Captain Beefheart si Frank Zappa. Reprezinta acea parte a muzicii anilor ’70 care efectiv isi batea joc si lua in caterinca cam toata miscarile artistice ale vremurilor. Dar o faceau cu aceleasi mijloace, sunete, umor, ironie si mai ales mixaj. Cum sa injuri un birjar/taximetrist altfel decat cu un “du-te pizda ma-tii“, nu?!